Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Imam prijatelja duhovnika, ki je čudovit, čeprav mediji to zanikajo’

Objava: 09. 06. 2010 / 07:27
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Imam prijatelja duhovnika, ki je čudovit, čeprav mediji to zanikajo’

Nova skupina na spletni socialni mreži Facebook

Na priljubljeni spletni socialni mreži Facebook se lahko od 30. aprila dalje pridružite skupini z naslovom ‘Imam prijatelja duhovnika, ki je čudovit, čeprav mediji to zanikajo’. Skupina je bila ustanovljena v Mehiki in število njenih članov iz dneva v dan narašča, vsebine pa so na voljo tako v španščini kot tudi v nekaterih drugih jezikih. Po besedah enega od administratorjev spletne skupine Miquela Mundeta je do danes pridruženih že skoraj 60.000 oseb, želeli pa bi si, da se pobuda razširi v mnoge države sveta.

Kot poročajo pri vatikanskem radiu, je cilj skupine braniti čast duhovnikov ter resnico o duhovništvu. Na spletni strani številni mladi preko fotografij, video posnetkov, besedil ter povezav na druga spletna mesta navajajo svoja pričevanja o tem, kako pomemben je duhovnik v njihovem življenju. Guada denimo piše o svoji izkušnji s spovednikom, ki jo je poslušal, razumel ter ji pomagal, da je postajala vsak dan boljša oseba. Nekega dne mu je med spovedjo pripovedovala, kako je spoznala nekega fanta, ki ji je zelo všeč. Ko mu je zaupala njegovo ime, spovednik ni mogel zadržati smeha, saj je govorila o njegovem najboljšem prijatelju. Guada nadalje priznava, da kasneje ni več zmogla o svojih stvareh, ki so se navezovale na njenega zaročenca, razpravljati z njegovim najboljšim prijateljem, kljub vsemu pa ju je duhovnik kot prijatelj in kot vodnik še naprej spremljal skozi njuno pot priprave na zakon. Ko je prišel čas njune poroke, ju je poročil in kasneje postal tudi boter njunega prvega otroka. Kasneje je krstil še dva njuna otroka ter pokopal zadnjega. Po Guadinih besedah je ta duhovnik na poseben način član njune družine.

Druga članica skupine, Cristina Amerise, je v petek na spletnem zidu spomnila na to, da se bliža zaključek leta duhovnikov, in vse pozvala, naj ob tej priložnosti še bolj goreče molijo za duhovnike ter za to, da bi nas zmogli še naprej vodili po pravi poti, ki vodi h Gospodu.

Na profilu skupine ‘ Imam prijatelja duhovnika, ki je čudovit, čeprav mediji to zanikajo’ so odprti tudi nekateri forumi in na enem izmed njih, imenovanem ‘Duhovniki zlorabljajo?, je zapisano: ‘Ko sem bil otrok, še brez zavedanja, brez svobode in brez možnosti, da bi se branil, me je eden od duhovnikov naredil za Božjega otroka, za dediča večnega življenja, za tempelj Svetega Duha in člana Cerkve. Nikoli mu ne bom mogel odpustiti dobrote, ki mi jo je storil’. V prav tako ironičnem tonu je v nadaljevanju zapisano: ‘Nek drugi duhovnik mi je v času mojega otroštva proti moji volji vcepil v glavo spoštovanje do Božjega imena, potrebo po dnevni molitvi, spoštovanje do staršev, ljubezen do domovine. Naučil me je utopije, da ne smem lagati, krasti ter o drugih grdo govoriti. Naučil me je odpuščati ter vseh tistih stvari, ki nas delajo tako pobožne in smešne’. Ob koncu je zapisan še šaljiv poziv k previdnosti v odnosu z duhovniki. Ne dajajmo jim nikakršnih podatkov, ne glejmo jim v oči, z njimi ne diskutirajmo o ničemer, ne sledimo njihovim korakom, saj se v nasprotnem primeru spuščamo v nevarnost, da bi se nekega dne ujeli v njihovo past in bili rešeni.

Povezave: http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=106797266022911&v=info&ref=search

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh