Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ime, cvet in dar

Za vas piše:
Ana Pavlek
Objava: 14. 09. 2022 / 10:20
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.09.2022 / 12:42
Ime, cvet in dar
Sončnica. FOTO: S. J.

Ime, cvet in dar

Nasmejane mame so čakale žareče otroke, ki so nastopili na prireditvi. Klicale so jih po imenih, jih iskale z očmi in jim mahale, da bi jih našli v množici.

Slišalo se je Nik, Zoja, Matic, Ana, Luka, Klara, Žan, Hana. Pa Maks, Nika, Jan, Taja, Žiga, Neža, Mark, Lara. In še Anže, Ema, Filip, Sara, Jakob, Eva, Patrik, Neja.

Koliko starih in novih imen! Koliko svetnikov in pomenov! Koliko ljubeznivosti v vsakem vzkliku, v eni sami ponavljajoči se besedi! Ta čarobna, enkratna in nezamenljiva beseda se porodi skupaj z otrokom v srcih staršev prav zato, da bi po njej bil njihov otrok ljubljen od ljudi in Boga.

Toda med tolikerimi klici se je presenetljivo tu in tam zaslišalo Lan, Zala, Val, Ajda, Bor, Brina, Domen, Živa, Svit, Zarja.

Zveni čisto domače in prav zato drugače. Nenavadno je, vse dokler se misli ne dotipljejo do tebe, Cvetana. Ti si dobila tako ime od globoko vernih staršev Josipa in Amalije Milene. Oče je bil priznan sadjar in velik domoljub, zato sta z ženo hčerkam izbrala slovanska imena.

Bog daruje življenje, da bi se razcvetelo v njem in zanj do konca. Tedaj se bo sklonil in utrgal svoj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh