Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Imenovan novi tržaški škof

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 02. 02. 2023 / 17:04
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.02.2023 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
Imenovan novi tržaški škof
Novoimenovani tržaški škof Enrico Trevisi. FOTO: YouTube

Imenovan novi tržaški škof

Novi tržaški škof je 59-letni Enrico Trevisi: papež Frančišek ga je danes imenoval za naslednika 75-letnega Giampaola Crepaldija, ki se s položaja umika iz starostnih razlogov. Kdaj bo škofovsko posvečenje v stolnici sv. Justa, zaenkrat še ni znano.

Enrico Trevisi se iz škofije Cremona seli v Trst. Po navedbah avstrijskega Kathpressa je moralni teolog, rojen avgusta 1963,  duhovniško posvečenje prejel leta 1987. Nazadnje je vodil župnijo Kristusa Kralja v Cremoni, kjer je bil tudi škofijski predstavnik za družinsko pastoralo. V letih med 2004 in 2016 je opravljal službo rektorja škofijskega bogoslovnega semenišča.

Z novoimenovanim škofom bo tržaška škofija lahko z zaupanjem zrla v prihodnost.

Trevisijevo imenovanje so v Trstu sprejeli z veliko hvaležnostjo, je poudaril nadškof Crepaldi. Z novoimenovanim škofom bo škofija lahko »z zaupanjem zrla v prihodnost«.

Nadškof Crepaldi je od leta 2009 vodil tržaško škofijo. Pred tem je med drugim deloval kot tajnik tedanjega Papeškega sveta za pravičnost in mir (»Iustitia et Pax«). Papež Benedikt XVI. (2005-2013) mu je »ad personam« podelil naslov nadškofa. Do škofovskega posvečenja novega škofa bo kot apostolski upravitelj tržaško škofijo vodil nadškof Crepaldi.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh