Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Imenovana nova ameriška veleposlanica

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 22. 07. 2021 / 07:59
Oznake: Politika, Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2021 / 08:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Imenovana nova ameriška veleposlanica
Ameriški predsednik Joe Biden. FOTO: CNS

Imenovana nova ameriška veleposlanica

Ameriški predsednik Joe Biden je na položaj veleposlanice v Sloveniji imenoval pravnico Jamie Harpootlian.

Ameriški predsednik Joe Biden je včeraj na položaj veleposlanice ZDA v Sloveniji imenoval pravnico Jamie L. Harpootlian, ženo demokratskega senatorja v Južni Karolini Dicka Harpootliana, poroča STA.

Uspešna pravnica

Jamie Lindler Harpootlian je pravnica, ki po poročanju ameriških medijev trenutno dela v moževi pravni pisarni Columbia law firm kot svetovalka v primeru mnogih zveznih pravnih zadev. Preden bo uradno nastopila funkcijo, jo mora potrditi še ameriški senat. Na mestu ameriške veleposlanice v Sloveniji bo zamenjala Lyndo Blanchard, ki je opravljala to funkcijo od leta 2019. Harpootlianova je v javnosti sicer znana po svojem udejstvovanju z neprofitnimi organizacijami, ki podpirajo področja okolja, umetnosti in zgodovine.

Bidenov zaveznik

Mož novoimenovane predsednice Dick Harpootlian je znan po tesnem političnem zavezništvu s predsednikom Bidenom. Za njegovo predsedniško kampanjo leta 2020 sta z ženo prispevala tudi finančna sredstva. Kot je dejal, se stolčku demokratskega senatorja v Južni Karolini zaradi ženinega imenovanja ne namerava odpovedati.

Kupi v trgovini

Za notranjo osvoboditev
Družbena vprašanja
14,94€
Nalaganje
Nazaj na vrh