Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Imprimatur liturgičnemu zvezku Mavrica

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 20. 05. 2015 / 10:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Imprimatur liturgičnemu zvezku Mavrica

Liturgični zvezek Mavrice je dobil imprimatur SŠK in je primeren za spodbujanje otrok k obisku nedeljske maše.
Liturgični zvezek Mavrica, ki je letošnja novost v ponudbi liturgičnih zvezkov, je pridobil imprimatur Slovenske škofovske konference in je primeren za spodbujanje otrok k obisku nedeljske maše.

Liturgični zvezek je zasnovan tako, da vsako nedeljo ali praznik izpostavi evangeljsko misel. Zatem sledijo tri vprašanja, vsako je prilagojeno eni triadi, da bi se bolj približali različnim starostnim skupinam otrok, pri čemer sledi smernicam Slovenskega katehetskega urada.

Oblikovno in vsebinsko je blizu tako otrokom kot zgodnjim najstnikom, saj se v njem prepletajo fotografije in ilustracije priznanih slovenskih otroških ilustratorjev. Zato so tudi nalepke privlačne za otroke.

Liturgični zvezek vključuje še dodatne, zelo uporabne strani: koledar, strani za obvestila in molitev ob začetku veroučne ure za mlajše in starejše veroučence. Njegova prednost je tudi povezanost z Mavrico, kjer je mogoče vsak mesec najti poglobljeno razlago nedeljskih evangelijev. Urednica Mavrice Melita Košir in katehistinja Kristina Vrčon Jejčič sta pri tem uporabili dragocene izkušnje pri snovanju osrednje katoliške otroške revije, ki v Sloveniji izhaja že 44 let, strokovni pregled pa sta opravila s. Magda Burger s SKU in msgr. Franci Petrič.

Cena kompleta (zvezek +nalepke) je 2,80 evra. Zbirka nalepk je 1 evro.

Zvezek otrok prejme v župniji, nalepke pa ob obisku svete maše od duhovnika ali kateheta, saj so namenjene spodbujanju obiska bogoslužja, zato jih v prosti prodaji ni mogoče kupiti.

Župnija za vsakega otroka, ki je naročen na Mavrico, komplet prejme brezplačno.

Naročila sprejemamo do 30. junija, Mavrica, Krekov trg 1, 1001 Ljubljana, narocila@druzina.si, 01/360-28-28.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh