Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Indija: najmanj 25 mrtvih v poplavah

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 19. 10. 2021 / 08:23
Oznake: Družba, Nesreča, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.10.2021 / 08:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Indija: najmanj 25 mrtvih v poplavah
Hudourniške vode so uničile več domov v indijskem okraju Kottayam FOTO: Vatican Media

Indija: najmanj 25 mrtvih v poplavah

Po izjemno deževnem koncu tedna v Indiji je v poplavah in zemeljskih plazovih življenje izgubilo najmanj 25 oseb.

Od minulega petka naprej je močno deževje na jugozahodu države povzročilo številne naravne katastrofe in reševalci si še vedno prizadevajo pomagati čim večjemu številu ljudi, poroča spletni portal Vatican News.

V indijski zvezni državi Kerala so bili številni prebivalci prepuščeni temi in popolni osami, saj je deževje okvarilo električno napeljavo, reke so poplavile celotno območje in voda je povsem zalila cestne povezave s svetom. V poplavah je bilo uničenih ogromno hiš, zemeljski plazovi pa so zasuli prevozna sredstva, s katerimi so se ljudje poskušali rešiti: več tisoč oseb je bilo evakuiranih in reševalci so postavili več kot 100 zasilnih taborov, kamor so se razseljeni lahko zatekli.

Več tisoč oseb je bilo evakuiranih in reševalci so postavili več kot 100 zasilnih taborov.

Žrtve in pogrešani

Zaenkrat so v okraju Idukki našli 11 trupel, v okraju Kottayam pa 14. V reševalnih akcijah sodelujejo pripadniki vojske, mornarice in letalskih sil. Natančnega števila pogrešanih še ni mogoče določiti, očiten pa je obup prebivalcev, ki prek najrazličnejših medijev, krajevnih televizijskih in radijskih postaj poskušajo najti pogrešane svojce.

Natančnega števila pogrešanih še ni mogoče določiti.

Domačini pripovedujejo o nenadnih zemeljskih plazovih, sesedanju območja in področjih, ki jih v celoti prekriva blato. Na video posnetku, objavljenem na družbenih omrežjih, je videti avtomobile in avtobuse, ki jih odnašata voda in blatni tok.

Sožalje predsednika vlade 

Predsednik indijske vlade Narendra Modi je prek družbenega omrežja Twitter vsem prizadetim izrazil svoje sožalje in zagotovil, da bodo pristojni storili vse potrebno, da pomagajo prizadetim delom države. Močno deževje, ki ga je povzročilo območje nizkega zračnega pritiska nad jugovzhodnim delom Arabskega morja in Keralo, se je zdaj že umirilo, medtem ko v prihodnjih dveh ali treh dneh pričakujejo obilne padavine na severu Indije, med drugim na območju Himalaje.

V prihodnjih dveh ali treh dneh pričakujejo obilne padavine na severu Indije.

Poplavno območje

Obilne padavine zelo pogosto povzročajo poplave in zemeljske plazove v indijski zvezni državi Kerali.

Leta 2018 je v najhujših poplavah na tem območju v zadnjem stoletju življenje izgubilo okoli 400 oseb, več kot milijon pa jih je bilo prisiljenih zapustiti svoje domove.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh