Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Indija obnovila dovoljenje za financiranje organizacije Matere Terezije

Za vas piše:
T. M.
Objava: 08. 01. 2022 / 17:56
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.01.2022 / 17:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Indija obnovila dovoljenje za financiranje organizacije Matere Terezije
Misijonarke ljubezni je Mati Terezija ustanovila leta 1950. FOTO: Arhiv Družine

Indija obnovila dovoljenje za financiranje organizacije Matere Terezije

Indijska vlada je dobrodelni organizacije Matere Terezije vendarle ponovno izdala dovoljenje za financiranje iz tujine. Dovoljenje organizaciji omogoča financiranje iz tujine do leta 2026.

Indijska vlada je humanitarni organizaciji pred dvema tednoma zaradi neizpolnjevanja pogojev namreč zavrnila podaljšanje dovoljenja, o čemer smo na naši spletni strani že poročali

»Indijska tiskovna agencija ANI je poročala, da je notranje ministrstvo dovoljenje obnovilo, potem ko so bili pristojnemu oddelku predloženi potrebni dokumenti. Prejšnji teden se je izkazalo, da je dovoljenje izgubilo več kot 5900 nevladnih in dobrodelnih organizacij v Indiji, ker niso izpolnjevale meril za upravičenost,« poroča STA. 

Misijonarke ljubezni, ki jih je leta 1950 ustanovila Nobelova nagrajenka Mati Terezija, vodijo številne domove in klinike za oskrbo bolnih in revnih po vsej Indiji.

Diskriminacija kristjanov

»Indijsko notranje ministrstvo je 25. decembra sporočilo, da je zaradi neizpolnjevanja pogojev zavrnilo prošnjo organizacije za podaljšanje dovoljenja, ki ji omogoča prejemanje denarja iz tujine. Kritiki so to videli kot še en dokaz diskriminacije kristjanov v večinsko hindujski Indiji s strani nacionalistične vlade premierja Narendre Modija,« še poroča STA. 


Nalaganje
Nazaj na vrh