Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Indijski škof obtožen domnevne sovražnosti do islama

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 03. 11. 2021 / 16:32
Oznake: Cerkev, Religija, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.11.2021 / 16:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Indijski škof obtožen domnevne sovražnosti do islama
Sirsko-malabarski škof Joseph Kallarangatt FOTO: Wikipedia

Indijski škof obtožen domnevne sovražnosti do islama

Policija v zvezni državi Kerala na jugu Indije je uvedla preiskavo proti katoliškemu škofu Josephu Kallarangattu iz Palaia zaradi domnevno spornih izjav o islamu.

Preiskavo je zahtevalo okrožno sodišče, potem ko je organizacija islamskih imamov škofa sirsko-malabarske Cerkve vzhodnega obreda prijavila zaradi širjenja »nesoglasij in sovraštva«, poroča avstrijski Kathpress.

Ali muslimani v Kerali resnično izvajajo »Love Jihad« in »Narcotics Jihad«?

Škof Kallarangatt »terorističnim« muslimanom v Kerali očita, da krščanska dekleta s t.i. »Love Jihad« - ljubezenskim džihadom oz. s prisilnimi porokami – ali »Narcotics Jihad« - narkotičnim džihadom oz. vsiljevanjem drog – silijo v prestop v islam. Izjave duhovnika so privedle do spora med kristjani in muslimani na tem območju, pri čemer slednji od katoliškega škofa zahtevajo opravičilo. Škof Kallarangatt pa je pojasnil, da njegove izjave niso usmerjene proti muslimanom na splošno, temveč ima v mislih le tiste, ki sodelujejo pri teh »sramotnih« dejanjih.

Škofa Kallarangatta so podprli Svet katoliških škofov v Kerali, njegova sirsko-malabarska Cerkev in katoliške laiške organizacije. Sirsko-malabarska Cerkev je z Rimom združena cerkev vzhodnega obreda.

Kerala je ena versko najbolj pisanih zveznih držav v Indiji.

Kerala je ena versko najbolj pisanih zveznih držav v Indiji. Skoraj 53 odstotkov izmed okoli 35 milijonov prebivalcev je hindujcev, 26,5 odstotkov je muslimanov in 18,4 odstotkov kristjanov. Med kristjani jih več kot 70 odstotkov pripada sirsko-malabarski Cerkvi in drugim cerkvam »Tomaževih kristjanov«, okoli 13 odstotkov pa je članov Katoliške cerkve.

Nalaganje
Nazaj na vrh