Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Muslimanska družina rešila 98-letno kristjanko pred islamisti

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 05. 09. 2021 / 06:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.09.2021 / 12:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Muslimanska družina rešila 98-letno kristjanko pred islamisti
Muslimanska družina je ostarelo kristjanko vzela za svojo FOTO: wilhei/Pixabay

Muslimanska družina rešila 98-letno kristjanko pred islamisti

98-letna Camilla Haddad je v svoji domovini, Iraku, v svojem življenju doživela že veliko vojn in različnih stisk.

Ob tokratnih dogodkih v Afganistanu se kristjanka Camilla spominja zadnje in obenem najhujše osebne preizkušnje: zasedbe Iraka s strani pripadnikov Islamske države, islamskih skrajnežev, ki so načrtno in kruto preganjali iraške kristjane.

»Ko so pripadniki Islamske države vkorakali v Mosul,« Camilline spomine povzemajo pri spletnem portalu kath.net, »sem živela sama.« Ker ni imela nobene možnosti za beg, se je odločila, da bo ostala pri prijateljici.

Muslimanski sosed je kristjanki Camillo in njeno prijateljico teroristom predstavil kot svoji staro mater in staro teto ter ju odvedel na svoj dom.

Ko so vojaki prispeli do njune hiše, je nepričakovano pristopil še muslimanski sosed, Elias Abu Ahmed, ki je Camillo in njeno prijateljico teroristom predstavil kot svoji staro mater in staro teto ter ju odvedel na svoj dom.

Sedem let pozneje je hvaležna starka svojo osupljivo zgodbo zaupala medijem. Po tem dogodku je ostala z družino muslimanskega soseda, svojega rešitelja, njegovih 14 otrok pa je krščansko sosedo vzelo za svojo in jo zdaj kličejo »babi«. V zahvalo za njihovo dobroto Camilla družini nudi finančno pomoč.

Starka vsak dan moli rožni venec in se v molitvi nenehno zahvaljuje za vso ljubezen, naklonjenost in pomoč, ki jo je našla v svoji novi družini.

Kupi v trgovini

Razumeti islam in džihad
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh