Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Muslimanski in judovski verski voditelji pri predsedniku Pahorju

Za vas piše:
M. M.
Objava: 02. 11. 2021 / 13:43
Oznake: Predsednik, Vera
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.11.2021 / 15:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Muslimanski in judovski verski voditelji pri predsedniku Pahorju
FOTO: Twitter Borut Bahor

Muslimanski in judovski verski voditelji pri predsedniku Pahorju

V Ljubljani poteka srečanje Sveta muslimanskih in judovskih verskih voditeljev. Danes je predstavnike Sveta sprejel predsednik države Borut Pahor.

Svetu voditeljev muslimanskih in judovskih veroizpovedi sopredsedujeta nekdanji mufti v Ljubljani dr. Nedžad Grabus in vrhovni rabin v Moskvi Pinchas Goldschmidt.

Za sožitje in dialog

Visoki verski voditelji pripadnikov islamske in judovske verske veroizpovedi v Evropi si prizadevajo za dialog in miroljubno sožitje med kulturami in verami ter spodbujajo kulturo spoštovanja med ljudmi različnih veroizpovedi in spoštovanja verskih identitet.

Svet muslimanskih in judovskih voditeljev Muslim Jewish Leadership Council (MJLC) je štirinajst evropskih verskih voditeljev, sedem judovskih in sedem muslimanskih, ustanovilo leta 2016 na Dunaju.

Zavezanost evropskim vrednotam strpnosti

Predsednik republike Borut Pahor je sicer pred kratkim nastopil kot osrednji govornik na letošnjem forumu skupine G20 o medkulturnem in medverskem dialogu »Interfaith Forum« v Bologni, kjer se je zavzel za evropske vrednote strpnosti in sožitja ter rednih in zavzetih pozivov k dialogu. Že tam se je srečal z nekaterimi predstavniki Sveta MJLC.

Nalaganje
Nazaj na vrh