Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Intenzivne priprave na 200-letnico »Svete noči«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 21. 11. 2014 / 08:25
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:19
Ustavi predvajanje Nalaganje

Intenzivne priprave na 200-letnico »Svete noči«

Salzburški nadškof Lackner: »Po svojih najboljših močeh spodbujajmo učinke te znamenite božične pesmi na mir v svetu!«
Društvo Sveta noč iz Salzburga se že dlje časa intenzivno pripravlja na 200-letni jubilej po vsem svetu verjetno najbolj priljubljene božične pesmi »Sveta noč«. Leta 2018 bosta minili dve stoletji, odkar je pesem prvič zazvenela v avstrijskem Oberndorfu. Salzburški nadškof Franz Lackner je izredno ponosen na to glasbeno dediščino: »Pesem prihaja iz Salzburga, razširila pa se je po vsem svetu«, je dejal kot častni gost srečanja Društva Sveta noč v letošnjem letu: »Po svojih najboljših močeh želimo spodbujati učinke te znamenite božične pesmi na mir v svetu!«



Predsednik omenjenega društva, Michael Neureiter, je na srečanju predstavil cilje jubilejnega praznovanja leta 2018: »Prizadevamo si, da bi na dejanskem kraju nastanka in drugih spominskih krajih znamenite pesmi izpostavili določene posebnosti, ki bi se obiskovalcem vtisnile v spomin.« Tako bi lahko v naslednjih štirih letih med seboj tesneje povezali tri kraje, ki jih povezujejo z nastankom pesmi: Mariapfarr, Lamprechtshausen/Arnsdorf in Oberndorf.

Udeleženci letošnjega srečanja Društva Sveta noč so obiskali salzburško stolnico in se seznanili z vsebino arhiva o priljubljeni božični pesmi s salzburške nadškofije.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh