Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Irski škofje so se opravičili žrtvam spolnih zlorab

Za vas piše:
Radio Vatikan
Objava: 09. 10. 2009 / 08:30
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Irski škofje so se opravičili žrtvam spolnih zlorab

‘Zgodovinski dan za vse prisotne’

Irski škofje so se v sredo v Maynoothu srečali s predstavniki žrtev spolnih zlorab, ki so jih zagrešili irski duhovniki, so sporočili z Irske škofovske konference. Škofje so se za napake Cerkve opravičili ter spolne zlorabe, ki so jih v sirotišnicah in vzgojnih domovih izvrševali duhovniki, obsodili in označili za nizkotne.

Predstavniki žrtev spolnih zlorab in irski škofje so na triurnem srečanju govorili o posledicah teh zlorab za žrtve in njihove družine, prav tako pa so se dogovorili, da bodo s podobnimi srečanji nadaljevali tudi v prihodnje. Škofje bodo, da bi ohranili stike z žrtvami zlorab, med drugim ustanovili posebno skupino. Tako predstavniki žrtev kot škofje so srečanje označili kot ‘zgodovinski dan za vse prisotne’.

Kot je znano, je maja letos svet pretresla vest o spolnih zlorabah v irskih posebnih šolah, vzgojnih zavodih in sirotišnicah, ki naj bi jih od 30. do 70. let prejšnjega stoletja zagrešili katoliški duhovniki in redovnice. Preiskava je odkrila nepravilnosti v kar 216 ustanovah.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh