Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Iskreno o anoreksiji – pogovor s Polono Rodič [VIDEO]

Za vas piše:
David Tomažin
Objava: 06. 04. 2022 / 10:44
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.04.2022 / 20:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Iskreno o anoreksiji – pogovor s Polono Rodič [VIDEO]
Polona Rodič je izpostavila vlogo družine, ki ima v življenju osebe z anoreksijo pomemben položaj. FOTO: Tomaž Rihtar

Iskreno o anoreksiji – pogovor s Polono Rodič [VIDEO]

V novi oddaji Reflektor bomo osvetljevali tematiko motenj hranjenja, bolj specifično: anoreksije. Z gostjo Polono Rodič, 23-letno študentko slovenistike, ki je o svoji izkušnji z »Ano« (tj. personifikacijo bolezni anoreksije) napisala pesniško zbirko z naslovom »Sestradana«, smo se pogovarjali o njeni izkušnji z boleznijo.

Pogovor je bil težak, a iskren. Polona Rodič je izpostavila vlogo družine, ki ima v življenju osebe z anoreksijo pomemben položaj. Pogovorili smo se o vidikih bolezni, ki jih je Polona še posebej močno doživljala, ter o njeni želji po pristnih odnosih, prijateljih in dejavnostih – ni namreč treba, da je prav vse povezano s hrano.



V današnji dobi čudnih, povečanih in izvenproporcionalnih idealov, ki pačijo realnost, je pomembno, da ločujemo med hrano in čustvi, ki jih s hrano povezujemo. Vsi iščemo pristen, iskren in ljubeč odnos do sebe – če sami tega nismo prejeli od svojih staršev, bomo morali na tem področju orati ledino. Slabega odnosa do sebe in do našega telesa ne smemo predajati našim zanamcem, zato je prav, da naredimo vse, da pomagamo našim otrokom, prijateljem, staršem, sorodnikom ali znancem, kakor le moremo – ne vsiljivo, pač pa podporno in z vso ljubeznijo, ki jo premoremo. Več o tem pa v novi oddaji! Spremljajte nas na našem Youtube kanalu »Družina media« v sredo, 6. aprila 2022, ob 20. uri!


Nalaganje
Nazaj na vrh