Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Iskreno o spolnih zlorabah v Cerkvi

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 06. 04. 2021 / 10:34
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.04.2021 / 17:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Iskreno o spolnih zlorabah v Cerkvi

Iskreno o spolnih zlorabah v Cerkvi

Izšla je nova številka revije Cerkev danes.
O problematiki spolnih zlorab v Cerkvi na začetnih straneh revije Cerkev danes piše Matjaž Celarc, asistent na Teološki fakulteti in študijski prefekt v Bogoslovnem semenišču.

Postopek prijave spolne zlorabe mladoletnih in ranljivih odraslih v Cerkvi v Sloveniji opisuje Sebastijan Valentan, tajnik Ekspertne skupine za zaščito mladoletnih in ranljivih odraslih pri SŠK.

Na vprašanje »Kdaj govorimo o duhovni zlorabi v Katoliški cerkvi in drugih verskih skupnostih?« odgovarja Andrej Saje, docent na Teološki fakulteti in sodni vikar.

Razmislek o odpuščanju in zakaj je le-to tako zahtevno, nam podaja Tomaž Erzar, profesor na Teološki fakulteti.

V novi številki revije boste našli tudi razmislek o tem, kaj lahko Cerkev naredi za brezposelne, ter prebrali prvi del razmišljanja o »digitalni pastorali«.

Brigita R. Perše se je pogovarjala s sestro Emanuelo Žerdin o možnih zlorabah nemočnih starejših ljudi, še zlasti umirajočih, ter o pravilnem odnosu do njih.

Pogovor s p. dr. Andrejem Piršem je tekel o tem, kdaj bo prof. Anton Strle razglašen za blaženega.

Na zadnjih straneh nove številke si preberite še prispevek z naslovom »Levo liberalno katolištvo«, katerega avtor je Branko Cestnik, urednik revije Cerkev danes in župnik na Frankolovem.


Cena posameznega izvoda revije Cerkev danes je 5,95 evrov. Letna naročnina na revijo je 35,70 evrov. Hitra pot do naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28. Revijo lahko prelistate TUKAJ.


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh