Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Islamska država prevzela odgovornost za torkov napad v Kabulu

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 03. 11. 2021 / 12:15
Oznake: Družba, Nemiri, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.11.2021 / 12:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Islamska država prevzela odgovornost za torkov napad v Kabulu
Po navedbah skrajnežev je v napadu umrlo »veliko ljudi« (arhivski posnetek) FOTO: Vatican Media

Islamska država prevzela odgovornost za torkov napad v Kabulu

Skrajniška islamistična skupina Islamska država (IS) je prevzela odgovornost za včerajšnji napad na vojaško bolnišnico v afganistanski prestolnici Kabul, v katerem je bilo ubitih več ljudi.

Pripadniki Islamske države so prek družbenega omrežja Telegram sporočili, da se je najprej eden od petih napadalcev razstrelil pred vhodom v bolnišnico, poroča STA, drugi pa so nato vdrli v poslopje. Po navedbah skrajnežev je v napadu umrlo »veliko ljudi«.

Med žrtvami napada je tudi vojaški poveljnik talibanov Maulavi Hamdula Muklis, ki je bil pristojen za varnost Kabula.

Med žrtvami napada je po navedbah talibanov tudi njihov vojaški poveljnik Maulavi Hamdula Muklis, ki je bil pristojen za varnost Kabula. Muklis je bil prvi talibanski poveljnik, ki je sredi avgusta ob talibanskem prevzemu oblasti v Afganistanu vstopil v predsedniško palačo.

V včerajšnjem napadu na vojaško bolnišnico v Kabulu je po podatkih talibanov umrlo sedem ljudi, medtem ko krajevni mediji poročajo o 19 smrtnih žrtvah. Po navedbah medijev je bilo ranjenih še okoli 50 ljudi, ubiti so bili tudi vsi napadalci.

Po talibanskem prevzemu oblasti je Islamska država v Afganistanu znova začela širiti svoj vpliv in dejavnosti.

Po talibanskem prevzemu oblasti je Islamska država začela širiti svoj vpliv in dejavnosti. Včerajšnji napad je bil že četrti večji napad od sredine avgusta, za katerega je odgovornost prevzela Islamska država, še poroča STA. V dveh napadih na šiitske vernike v pokrajinah Kunduz in Kandahar je bilo prejšnji mesec ubitih več kot sto civilistov.

Nalaganje
Nazaj na vrh