Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italija bo po humanitarnem koridorju sprejela afganistanske begunce

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 04. 11. 2021 / 17:29
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.11.2021 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
Italija bo po humanitarnem koridorju sprejela afganistanske begunce
Afganistanski begunci FOTO: Vatican Media

Italija bo po humanitarnem koridorju sprejela afganistanske begunce

Italija bo prek humanitarnega koridorja sprejela večjo skupino afganistanskih beguncev.

Kot je po navedbah spletnega portala Vatican News sporočila katoliška Skupnost sv. Egidija, je bil danes sklenjen ustrezen dogovor z italijanskim notranjim ministrstvom. Omenjena skupnost je sodelovala pri organizaciji koridorja, skupaj z drugimi cerkvenimi, nacionalnimi in mednarodnimi dejavniki. Dogovor so podpisali italijanska notranja ministrica Luciana Lamorgese ter predstavnika Skupnosti sv. Egidija in zveze italijanskih cerkva.

V Italijo bo v okviru akcije lahko zakonito in varno pripotovalo 1.200 afganistanskih migrantov.

Kot so sklenili, bo v državo v okviru akcije lahko zakonito in varno pripotovalo 1.200 afganistanskih migrantov, ki trenutno bivajo v sosednjih državah okoli Afganistana, recimo Iranu in Pakistanu. Pri njihovi premestitvi sodelujejo tudi Italijanska škofovska konferenca, valdenci, UNHCR in druge organizacije.

20. oktobra letos je predsednik italijanske vlade Mario Draghi model humanitarnih koridorjev, za katere si prizadevajo Skupnost sv. Egidija in nekatere druge organizacije, v nagovoru pred senatom pohvalno označil kot eno izmed smernic za ravnanje v prihodnosti.

V zadnjih petih letih je prek humanitarnih koridorjev v Evropo varno prispelo skoraj 4.000 oseb iz begunskih taborišč v Libanonu, Etiopiji in na otoku Lesbos.

V zadnjih petih letih je zahvaljujoč humanitarnim koridorjem skoraj 4.000 oseb iz begunskih taborišč v Libanonu, Etiopiji in na otoku Lesbos varno prispelo v Evropo: sprejele so jih Italija, Francija, Belgija in kneževina Andora.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh