Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Rokavskem prelivu rešili 292 migrantov

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 03. 11. 2021 / 15:17
Oznake: Družba, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.11.2021 / 15:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Rokavskem prelivu rešili 292 migrantov
Do konca letošnjega avgusta so v Rokavskem prelivu med Francijo in Veliko Britanijo rešili skoraj 16.000 migrantov FOTO: Vatican Media

V Rokavskem prelivu rešili 292 migrantov

V Rokavskem prelivu so sinoči po podatkih francoskih pomorskih organov iz majhnih čolnov rešili 292 migrantov, ki so jih odpeljali v francoski pristanišči Calais in Dunkerque, tam pa so zanje poskrbeli humanitarni delavci.

Kot poroča STA, je pri reševanju sodelovalo več ladij francoske mornarice, obalne straže in carinskega organa ter mornariški helikopter.

Do konca letošnjega avgusta so v Rokavskem prelivu med Francijo in Veliko Britanijo rešili skoraj 16.000 migrantov, kar je občutno več kot v prejšnjih letih. Približno toliko migrantom pa je uspelo vstopiti v Veliko Britanijo. Britanska vlada, ki je po brexitu uvedla strožja migracijska pravila, si želi zmanjšati tok nezakonitih migracij, zato sta se London in Pariz nedavno dogovorila, da bosta poostrila nadzor ob obalah.

London in Pariz sta se nedavno dogovorila, da bosta poostrila nadzor ob obalah.

V Calaisu na možnost prečkanja meje trenutno čaka na stotine migrantov, francoske oblasti pa se medtem želijo izogniti nastanku nove »džungle«, zloglasnega šotorskega mesta, v katerem je živelo 9.000 migrantov, preden jih je policija leta 2016 izselila.

Trije člani humanitarnih organizacij v Calaisu medtem v znak protesta proti slabim življenjskim razmeram gladovno stavkajo.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh