Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italija: okoli 1.000 migrantov čaka na varen pristan

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 27. 12. 2021 / 18:27
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.12.2021 / 18:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Italija: okoli 1.000 migrantov čaka na varen pristan
Reševalni ladji v Sredozemskem morju (fotografija je simbolična). FOTO: Vatican Media

Italija: okoli 1.000 migrantov čaka na varen pristan

Na dveh ladjah za pomorsko reševanje v stiski pred obalo na jugu Italije okoli tisoč migrantov čaka na dovoljenje z varen pristanek v enem od italijanskih oz. evropskih pristanišč, sta danes prek družbenega omrežja Twitter sporočili človekoljubni organizaciji Sea-Watch in Zdravniki brez meja.

Migrante sta s prenapolnjenih čolnov, ki so na poti proti Evropi v Sredozemskem morju zašli v težave, v minulih dneh rešili ladji »Sea-Watch 3« in »Geo Barents«. Na prvi je trenutno 444 oseb, med njimi številni otroci in mladoletniki brez spremstva. Po navedbah STA so ponoči z ladje na kopno iz zdravstvenih razlogov prepeljali visoko nosečo Nigerijko in njeno triletno hčerko.

V prazničnih dneh se je pred obalo Libije zgodilo več brodolomov z migranti, pri čemer je življenje izgubilo najmanj 27 oseb.

Na ladji »Geo Barents«, ki jo upravljajo »Zdravniki brez meja«, je 558 migrantov. Vremenske razmere se slabšajo iz ure v uro, so pojasnili pri omenjenih organizacijah. Obe spodbujata italijanske oblasti, naj ladjama čim prej omogočijo varno vplutje v pristanišče.

V prazničnih dneh se je pred obalo Libije zgodilo več brodolomov z migranti, pri čemer je življenje izgubilo najmanj 27 oseb. Po podatkih Združenih narodov je letos v Sredozemskem morju utonilo že več kot 1.500 ljudi.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh