Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italijani zaupajo papežu Frančišku

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 21. 06. 2013 / 07:12
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Italijani zaupajo papežu Frančišku

Italijani zaupajo papežu Frančišku

Izsledki ankete so pokazali, da ima zaradi priljubljenosti novega papeža korist tudi katoliška Cerkev v Italiji.

85 % Italijanov ima po izsledkih neke ankete globoko zaupanje v papeža Frančiška. Med katoličani je delež celo 96 %, kot je poročala informativna spletna stran 'The Vatican Insider', ob čemer se je sklicevala na podatke demografskega inštituta Demopolis. Argentinski papež pa se lahko v prvih stotih dneh po svoji izvolitvi 13. marca letos veseli tudi podpore 65 % italijanskih nekatoličanov in nevernikov. Med ženskami je v tej kategoriji odstotek še znatno višji, saj znaša kar 87 %.

Tri četrtine vprašanih je izreklo pohvalo papeževi spontanosti in sproščenosti, sedem izmed desetih udeležencev v anketi pa sta všeč Frančiškova preprostost in njegova ljudskost. Okoli dve tretjini izprašanih je izpostavilo njegova prizadevanja za najrevnejše in najšibkejše. Kot Frančiškovi doslej najopaznejši dejanji sta bili izpostavljeni njegovo srečanje s predhodnikom, z upokojenim papežem Benediktom XVI., in umivanje nog mladim zapornikom na letošnji veliki četrtek.

Zaradi Frančiškove priljubljenosti se je precej dvignil ugled katoliške Cerkve v Italiji. Po izsledkih ankete sodeč tamkajšnji Cerkvi zaupa kar 63 % izprašanih; v letošnjem januarju je bilo takšnih le 48 %. Trije izmed štirih Italijanov pa so prepričani, da bo papež Frančišek opazno prispeval k prenovi vesoljnega krščanstva.


Vir: Kathpress
Foto: news.va


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh