Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italijanska Cerkev nasprotuje izgonu integriranih ‘ilegalcev’

Objava: 19. 03. 2010 / 08:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Italijanska Cerkev nasprotuje izgonu integriranih ‘ilegalcev’

Škof Mogavero kritično o razsodbi sodišča glede izgona nezakonitih priseljencev

Škof Domenico Mogavero, ki je pri Italijanski škofovski konferenci pristojen za pravna vprašanja, se je kritično izrazil o najnovejši razsodbi italijanskega sodišča glede izgona integriranih nezakonitih priseljencev. Odločitev sodišča, da nezakonite priseljence lahko izženejo tudi v primeru, ko njihovi otroci obiskujejo italijanske šole, je škof v pogovoru za italijanski dnevnik ‘Corriere della Sera’ označil kot ‘nestrpno držo’. Razsodba po njegovem mnenju ne upošteva ljudi in njihovih dramatičnih usod, pač pa le težave, ki ji nezakoniti priseljenci utegnejo povzročati italijanski policiji.

Pretekli teden je italijansko sodišče zavrnilo pritožbo albanskega priseljenca, ki se je skušal upreti izgonu svoje družine. Mož je navedel, da ima dva otroka, ki sta vpeta v italijanski šolski sistem.

Mogavero je pojasnil, da bi moralo sodišče z razsodbo počakati. Po njegovem mnenju v Italiji prevladuje miselnost, da človeškega dejavnika pri tovrstnih vprašanjih ni potrebno upoštevati, to pa, meni škof, velja za ‘celotno vladajočo politično filozofijo v državi’.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh