Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italijanska policija odkrila pošiljatelja strelskih nabojev papežu

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 10. 08. 2021 / 18:16
Oznake: Cerkev, Družba, Papež
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.08.2021 / 18:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Italijanska policija odkrila pošiljatelja strelskih nabojev papežu
Kakšno nevarnost lahko pismo z naboji predstavlja za svetega očeta? FOTO: Vatican Media

Italijanska policija odkrila pošiljatelja strelskih nabojev papežu

Italijanska policija je sinoči sporočila, da so identificirali pošiljatelja pisemske ovojnice, naslovljene na papeža Frančiška, ki je vsebovala tri strelske naboje.

Policisti imena osumljenca niso sporočili, pojasnili pa so, da gre za francoskega državljana, »ki ga vatikanska varnostna služba že dobro pozna, in zdaj sodeluje z milanskimi karabinjerji, da bi ocenila pomen te geste in morebitno nevarnost, ki bi ta lahko predstavljala za svetega očeta«, poroča ameriški katoliški portal CNA.

Osumljenca, francoskega državljana, vatikanska varnostna služba že dobro pozna.

Po navedbah italijanske agencije ANSA preiskovalce trenutno najbolj zanima, »kje se osumljenec nahaja, kajti precej različno stopnjo alarma bi razglasili, če bi vedeli, ali je v Franciji ali pa na Trgu sv. Petra v Vatikanu«.

Italijanska policija je v prvi izjavi za javnost razkrila, da je ovojnica vsebovala tri strelske naboje premera 9 milimetrov, kakršne se uporablja za »flobert«, puške manjšega kalibra, vsebina pisma pa naj bi bila povezana s finančnim poslovanjem Vatikana. V novi izjavi je še omenjeno, da je bila v ovojnici tudi kopija za desetevrski polog, vendar ni znano, s kakšnim namenom in v kakšnih okoliščinah je bil ta polog opravljen.

Precej različno stopnjo alarma bi razglasili, če bi vedeli, ali je v Franciji ali pa na Trgu sv. Petra v Vatikanu.

Poštna ovojnica brez naslova pošiljatelja, na kateri je bila francoska znamka, je bila naslovljena takole: »Papež, Vatikan, Trg sv. Petra, Rim«.

Upravnik poštne podružnice v mestu Peschiera Borromeo, okoli enajst kilometrov jugovzhodno od Milana, je nemudoma obvestil pristojne, potem ko je med razvrščanjem pošte 8. avgusta ponoči zaznal sumljivo pošiljko.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh