Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italijanski nadškof nov papežev odposlanec v Medžugorju

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 29. 11. 2021 / 11:21
Oznake: Cerkev, Duhovnost, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.11.2021 / 11:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
Italijanski nadškof nov papežev odposlanec v Medžugorju
Medžugorje FOTO: Vatican Media

Italijanski nadškof nov papežev odposlanec v Medžugorju

Italijanski nadškof Aldo Cavalli je nov odposlanec papeža Frančiška za Marijino romarsko središče v Medžugorju, so ob koncu tedna sporočili iz Vatikana.

75-letni nadškof Cavalli, doslej papeški nuncij na Nizozemskem, bo na položaju v Bosni in Hercegovini nasledil poljskega nadškofa Henryka Hoserja, ki je v letošnjem avgustu v starosti 78 let umrl za posledicami koronavirusne bolezni, poroča avstrijski Kathpress.

Prepoved uradnih romanj v Medžugorje so v Vatikanu umaknili maja 2019.

Kot še sporočajo iz Vatikana, naj bi nadškof Cavalli kot apostolski vizitator v Medžugorju v prvi vrsti prevzel pastoralne zadolžitve. Medžugorje slovi po Marijinih prikazovanjih in globokem češčenju Božje Matere, obenem pa je v Vatikanu doslej veljalo za nekoliko spornega in šele v zadnjih letih pridobiva uradna dovoljenja za organizacijo romanj pod okriljem uradnih cerkvenih ustanov.

Nadškof Cavalli s papežem Frančiškom FOTO: Vatican Media

Prepoved uradnih romanj v Medžugorje so v Vatikanu umaknili maja 2019, dokončne potrditve o pristnosti Marijinih prikazovanj, po navedbah očividcev naj bi jih bilo v 40 letih več kot 42.000 tisoč, pa doslej še niso izdali.

V Medžugorje redno roma tudi trener italijanske nogometne reprezentance

Roberto Mancini, trener italijanske nogometne reprezentance, ki je letos osvojila naslov evropskih prvakov, v Medžugorje redno roma že od leta 2012. Mancini velja za globoko vernega katoličana in prepričan je, da bo Medžugorje svet spremenilo na bolje. Po njegovem mnenju ljudje, ki v trdni veri prosijo Boga za pomoč, to tudi prejmejo.

Roberto Mancini v avdienci pri papežu Frančišku FOTO: Vatican Media

Nalaganje
Nazaj na vrh