Zapri
Iskanje

»Vedno bolj sem prepričan, da bo Medžugorje svet spremenilo na bolje«

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 13. 07. 2021 / 10:05
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.07.2021 / 10:47
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

»Vedno bolj sem prepričan, da bo Medžugorje svet spremenilo na bolje«

»Vedno bolj sem prepričan, da bo Medžugorje svet spremenilo na bolje«
Roberto Mancini v avdienci pri papežu Frančišku FOTO: famigliacristiana.it
Roberto Mancini, novi italijanski narodni junak, od leta 2012 redno roma v Medžugorje.

Od nedelje velja za novega italijanskega narodnega junaka: Roberto Mancini, trener novih evropskih nogometnih prvakov. Kot poročanje spletnega portala famigliacristiana.it povzema avstrijski kath.net, vodja zmagovite italijanske enajsterice slovi kot zelo veren človek in je v domači župniji dolga leta služil kot ministrant. Nekakšno spreobrnjenje je doživel leta 2012 po obisku Medžugorja. 

Takrat je kot trener nogometnega kluba Manchester City na praznik Gospodovega oznanjenja Mariji, 25. marca, obiskal to priljubljeno Marijino romarsko središče v Bosni in Hercegovini, v skupini romarjev pa sta bila tudi predsednik italijanskega prvoligaša Atalanta Bergamo, Antonio Percassi, ter pevec in Mancinijev prijatelj Umberto Tozzi z družino.

Ko grem k maši, doživljam lepše trenutke kot kdaj koli. In to mi je vedno pomagalo prebroditi težave v življenju.

Mancini se je v Medžugorju srečal s tremi vidci. »Vedno bolj sem prepričan, da bo Medžugorje svet spremenilo na bolje,« je izjavil takrat. Na tiskovni konferenci o pomenu vere v vsakdanjem življenju in o svoji poklicni nogometni poti je Mancini tedaj pripovedoval, da ima vera v njegovem življenju zelo velik pomen. Odtlej redno roma v Medžugorje, na romanju ga pogosto spremljata tudi žena Federica in hči Camilla.

Nogometni dres za svetega očeta FOTO: Vatican Media

Nazadnje je Mancini o svoje veri spregovoril januarja letos za italijansko radiotelevizijo RAI. Odločno je poudaril, da verjame v Marijina prikazovanja v Medžugorju, ter povedal, kako pomemben je zanj reden obisk svete maše: »Ko grem k maši, doživljam lepše trenutke kot kdaj koli. In to mi je vedno pomagalo prebroditi težave v življenju.« Pojasnil je, da ga vera spremlja že vse življenje ter da trdno veruje v Jezusa in Njegovo Mater. Prepričan je, da ljudje, ki v trdni veri prosijo Boga za pomoč, to tudi prejmejo.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh