Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italijanski nogometaši pri papežu

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 16. 05. 2017 / 10:09
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

Italijanski nogometaši pri papežu

Ekipi Juventusa in Lazia se bosta jutri pomerili za Pokal Italije.

Papež Frančišek je danes sprejel nogometaše Juventusa in Lazia ter vodstvo italijanske profesionalne nogometne lige serie A. Nogometašem obeh ekip, ki se bosta jutri v Rimu pomerili za Pokal Italije, je čestital za odlične rezultate ter izpostavil pomen pričevanja o pristnih športnih vrednotah.


Papež je v kratkem pozdravu spregovoril o pomembni vlogi športa v našem času. Športnikom je položil na srce, da imajo pomembno odgovornost glede na »čar in vpliv, ki ju ima profesionalni nogomet na ljudi, predvsem mlade«. Po tistih, ki veljajo za prvake, se mladi radi zgledujejo. Zato je vsaka tekma dokaz ravnovesja, samoobvladovanja in upoštevanja pravil. Kdor zna z vedenjem vse to dokazati, postane zgled za svoje občudovalce. In to je sveti oče zaželel vsakemu izmed njih: da bi bili »pričevalci zvestobe, poštenosti, sloge in človeškosti«.

Papež je dodal, da žal na stadionih včasih prihaja tudi do nasilja, ki onemogoča miren potek tekme in zdrav način zabave pri ljudeh. Svoje goste je spodbudil, naj po svojih najboljših močeh pomagajo športni dejavnosti, da takšna tudi ostane in da bo z osebnim prizadevanjem vseh postala povod za povezovanje med športniki in celotno družbo.

Na koncu se je vsem skupaj zahvalil za obisk in jim zaželel, da bi jutri odigrali »zares lepo tekmo«.

Vir: Radio Vatikan
Foto: RV

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh