Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italijanski politiki ‘zlorabili’ primer Englaro

Objava: 12. 02. 2010 / 09:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Italijanski politiki ‘zlorabili’ primer Englaro

Predsednik Papeške akademije za življenje kritično ocenil ravnanje italijanskih politikov v primeru smrti Eluane Englaro

Leto dni po smrti italijanske pacientke Eluane Englaro vatikanski nadškof Rino Fisichella italijanskim politikom očita, da so primer ‘zlorabili’ za lastne potrebe. Razprava o prekinitvi umetnega hranjenja pacientke v dolgoletni komi je bila po mnenju nadškofa ‘žalostna’ zadeva, vatikanski dnevnik ‘L’Osservatore Romano’ navaja besede predsednika Papeške akademije za življenje.

Nadškof Fisichella je poudaril, da si morajo katoličani pri bioetičnih vprašanjih prizadevati za čim večjo doslednost. Izzivi na tem področju so zaradi nenehnega znanstvenega napredka tako za Cerkev kot za družbo iz dneva v dan večji.

38-letna Italijanka Eluana Englaro je v komi preživela sedemnajst let, 9. februarja lani pa je umrla v eni izmed videmskih klinik, potem ko so jo na željo njenega očeta prenehali umetno prehranjevati. Pred tem je potekal dolgotrajni sodni postopek o tem, ali ima oče sploh pravico zahtevati evtanazijo za svojo hčer. Primer je v Italiji poskrbel za vročo politično razpravo o evtanaziji.

Proti očetu Englarove je bila zaradi njegove odločitve za prekinitev umetnega hranjenja vložena pritožba, ki pa so jo v letošnjem januarju ovrgli.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh