Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italijanski škofje obžalujejo Montijev odstop

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 11. 12. 2012 / 18:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Italijanski škofje obžalujejo Montijev odstop

Ostra kritika italijanskih političnih strank: »Namesto da bi pogosteje govorili o prednostih politike v luči gospodarske krize, ste raje uporabljali demagogijo«.

Predsednik Italijanske škofovske konference, kardinal Angelo Bagnasco, je izrazil svoje obžalovanje zaradi napovedanega odstopa predsednika italijanske vlade Maria Montija. Vedno je 'negativno znamenje' za politiko in za državo, če se zakonodajno obdobje zaključi predčasno, je kardinal Bagnasco dejal v pogovoru za italijanski časnik 'Corriere della Sera'.

Kljub temu je bolje sprejeti 'pogumno odločitev', kot pa da človek vztraja pri nečem, česar ne more spremeniti. Napoved Montijevega odstopa je bila 'morda neizogibna', meni nadškof iz Genove.

Kardinal Bagnasco je obenem poudaril, da je potrebno z Montijevimi varčevalnimi ukrepi nadaljevati. Kljub velikim žrtvam, ki jih italijanska vlada zahteva od svojih državljanov, imajo ti pravico, da vidijo 'konkretne sadove' trenutne politike. Žrtve namreč ne smejo biti zaman.

Predsednik Italijanske škofovske konference je izrazil tudi kritiko do italijanskih političnih strank. Te so bile po njegovih besedah 'predolgo nesposobne' sprejemati zahtevne odločitve. Namesto da bi pogosteje govorili o prednostih politike v luči gospodarske krize, so raje uporabljali demagogijo.

Mario Monti, ki od lanskega novembra vodi t.i. tehnokratsko vlado, je minulo soboto napovedal svoj odstop. Pred tem mu je svojo podporo odrekla stranka Silvia Berlusconija. Nestrankarski nekdanji evropski komisar Monti bo svoj položaj zapustil po sprejetju proračunskega zakona za prihodnje leto. Po mnenju opazovalcev bi se to lahko zgodilo še pred božičem.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh