Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ivica Švab prejela Černetovo nagrado

Za vas piše:
T. M.
Objava: 19. 12. 2021 / 15:52
Oznake: Družba, Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.12.2021 / 15:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ivica Švab prejela Černetovo nagrado
Ivica Švab. FOTO: Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Facebook

Ivica Švab prejela Černetovo nagrado

Ministrica dr. Helena Jaklitsch je danes, 19. decembra, po slovenski sveti maši v župnijski cerkvi Sv. Ivana v Trstu izročila Černetovo nagrado za leto 2021 Ivici Švab, socialni delavki in vzgojiteljici.

»Letošnja nagrajenka je priznanje prejela za svoje dolgoletno delovanje na vzgojnem, dobrodelnem in verskem področju na Tržaškem, in sicer v okviru Slovenske zamejske skavtske organizacije, Slovenske Vincencijeve konference ter v okviru Marijine družbe Marije milostljive,« so zapisali na Facebook strani Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu. 

Ivica Švab in ministrica Helena Jaklitsch. FOTO: Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Facebook

FOTO: Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Facebook

Nagrado vsako leto podeljuje posebna komisija pod pokroviteljstvom Knjižnice Dušana Černeta v Trstu tistemu Slovencu ali slovenski organizaciji v Italiji, ki deluje v skladu s slovenskimi, krščanskimi in demokratičnimi ideali, za katere se je zavzemal časnikar in politik Dušan Černe. Prvo nagrado pred 34. leti je prejel beneški časnik Dom.

FOTO: Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Facebook

Ministrica je obiskala tudi šolske sestre. Njihova kapela je delo Toneta Kralja. FOTO: Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Facebook

»Ministrica si je po srečanju ogledala še Marijin dom, kjer ji je dejavnosti in njegov pomen predstavil Franc Biancuzzi, predsednik Društva Marij Kogoj. Obiskala je tudi šolske sestre, ki so po koncu druge svetovne vojne prišle iz Slovenije. Njihova skrb je namenjena krščanski vzgoji mladine in povezanosti s slovensko narodno manjšino prek otrok in starejših. Njihova kapela je delo Toneta Kralja,« so še zapisali na uradni Facebook strani. 


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh