Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Zgodovina

Mož neuklonljivih ramen


Zgodovina

Mož neuklonljivih ramen

Anton Drobnič

Pogovor odkriva tisti del generacije, ki je doživela drugo svetovno vojno, komunistično revolucijo in povojne poboje. Več
29,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Mož neuklonljivih ramen
Mož neuklonljivih ramen
29,90€

Lastnosti

Koda: 9789610408208
Založba: Družina
E-knjiga: Ni e-knjiga
Leto izdaje: 2021
Število strani: 320
Vezava: trda
Mere: 235 x 155 mm
ISBN: 978-961-040-82-08

O izdelku

Anton Drobnič je največji pečat v zgodovini slovenskega naroda pustil kot prvi generalni tožilec v samostojni državi, med drugim pa je bil tudi soustanovitelj in predsednik Nove Slovenske zaveze. V pogovoru s Francetom Pibernikom se spominja številnih življenjskih udarcev in izzivov.

Pogovori z Antonom Drobničem (1928-2018) odkrivajo tisti del generacije, ki je doživela drugo svetovno vojno, komunistično revolucijo in povojne poboje; občutila teror totalitarnega komunističnega režima in se borila za osamosvojitev slovenske države. Anton Drobnič se je v vseh obdobjih z vsem žitjem za­vzemal za domovino in krščanske vrednote: med drugo svetov­no vojno je sodeloval v domobranskih enotah, trpel politični zapor in internacijo v komunističnem koncentracijskem taborišču; kot pravnik je deloval na zavarovalnici in v zasebni advokaturi, bil je soustanovitelj Nove Slovenske zaveze in njen predsednik. Največji pečat je pustil kot prvi generalni tožilec v samostojni Sloveniji.

Nazaj na vrh