Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

IX. evropsko srečanje duhovnikov v dvoranskem nogometu

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 25. 02. 2015 / 10:48
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

IX. evropsko srečanje duhovnikov v dvoranskem nogometu

Udeležujejo se ga tudi slovenski duhovniki.

Pregovor Zdrav duh v zdravem telesu velja seveda tudi za duhovnike, ki so se udeležili IX. Evropskega srečanja duhovnikov v dvoranskem nogometu. V slovenski reprezentanci so člani športnega društva duhovnikov PAX, v katerem so katoliški duhovniki, redovniki, diakoni in bogoslovci, ki z različnimi športnimi in družabnimi prireditvami skrbijo za telesno zdravje in utrjujejo duhovniško družbo.

Prvenstvo traja od 23. do 27. februarja in ga je letos organizirala Avstrija. V St. Pöltnu tekmuje 16 ekip, v katerih je skupaj okrog 200 duhovnikov.


Zamujene priložnosti, prekrški, veselje ob zmagi - vse to odlikuje tudi tekmovanje duhovnikov. Fotografija je iz leta 2013. Foto: Tatjana Splichal

V Avstriji se je zbralo 16 nogometnih ekip, skupno okrog 200 duhovnikov. Poleg športnega namena ima tekmovanje izrazit kulturen, družaben, pa tudi promocijski značaj za lokalno Cerkev. Srečanje poteka v sproščenem vzdušju, duhovniki pa se ob žogi pogovarjajo tudi o verskih temah.

Slovenski duhovniki so redni udeleženci Evropskega srečanja duhovnikov, leta 2013 pa so ga tudi organizirali.

Reprezentance duhovnikov spoštujejo ista pravila kot športniki profesionalci, imajo pa tudi profesionalne sodnike, ki pazijo, da je vse odigrano pošteno in da resnično zmaga najboljši. Tudi duhovniki včasih med tekmo naredijo kaj nedovoljenega, zato morajo sodniki posredovati. Nosilci štirih skupin so reprezentance, ki so se v preteklosti uvrstile najviše: to so Poljska, Hrvaška, Bosna in Hercegovina ter Portugalska.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh