Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Iz Državnega logističnega centra Roje posebna materialna pomoč Ukrajini

Za vas piše:
M. M.
Objava: 20. 07. 2022 / 13:43
Oznake: Slovenija, Ukrajina
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.07.2022 / 13:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
Iz Državnega logističnega centra Roje posebna materialna pomoč Ukrajini
FOTO: Nejc Pavlica/Spletna stran gov.si

Iz Državnega logističnega centra Roje posebna materialna pomoč Ukrajini

Slovenija je skladno z zaprosilom za mednarodno pomoč prek mehanizma Unije na področju civilne zaščite Ukrajini ponudila materialno pomoč v obliki 10 kosov detektorjev kovin, 10 kosov zaščitno–neprebojnih jopičev, 10 kosov zaščitnih vizirjev in 10 kosov zložljivih lopatk. Vrednost te pomoči skupaj s prevozom znaša dobrih 36 tisoč evrov.

Materialno pomoč za razminiranje je predstavnikom ukrajinskega veleposlaništva Ukrajine v Sloveniji, Nataliji Markevič in Bogdanu Toroptsevu, predal minister za obrambo Marjan Šarec.

Detektor kovin. FOTO: Nejc Pavlica/Spletna stran gov.si

Slovenija je Ukrajini prek mehanizma Unije na področju civilne zaščite do sedaj že nudila materialno pomoč. Na podlagi preteklih sklepov je slovenska vlada zagotovila materialno pomoč v obliki spalnih vreč, škornjev, dizelskih generatorjev, rokavic in mask v višini 163.000 evrov ter materialno pomoč v obliki mobitelov, računalniške opreme, bencinskih agregatov, anten in kablov.

Dodatno je Slovenija zagotovila tudi materialno pomoč Slovaški v obliki spalnih vreč, dizelskih generatorjev, odej in mask v višini skoraj 380 tisoč evrov. Tudi to pomoč so prepeljali prek mehanizma Unije na področju civilne zaščite.

FOTO: Nejc Pavlica/Spletna stran gov.si

V Državnem logističnem centru v Rojah so zagotovili zbiranje in prevoze zbrane humanitarne pomoči s strani nevladnih organizacij (Rdeči križ Slovenije, Zveza reševalnih psov Slovenije, Slovenska filantropija), občin in podjetij. Skupaj je bilo prek mehanizma Unije na področju civilne zaščite v 12 konvojih z 19 tovornimi vozili prepeljanih 177.343 kg oziroma 759,7 m3 materialne pomoči. Slednjo zbirajo v logističnem centru Evropske unije v Romuniji, od tam pa jo prepeljejo v Ukrajino. Skupna vrednost pomoči je do sedaj ocenjena na dobirh, 1,2 milijona evrov, so sporočili z obrambnega ministrstva.

Nalaganje
Nazaj na vrh