Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Iz Kijeva v Vatikan: višji nadškof Ševčuk tudi pri Benediktu XVI.

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 10. 11. 2022 / 13:23
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.01.2023 / 06:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Iz Kijeva v Vatikan: višji nadškof Ševčuk tudi pri Benediktu XVI.
Kijevski višji nadškof Svjatoslav Ševčuk je v Vatikanu obiskal tudi upokojenega papeža Benedikta XVI. FOTO: Rimski urad višjega nadškofa Grško-katoliške cerkve

Iz Kijeva v Vatikan: višji nadškof Ševčuk tudi pri Benediktu XVI.

V Vatikanu je v teh dneh na obisku kijevski višji nadškof Svjatoslav Ševčuk, ki je prvič po izbruhu ruske invazije zapustil svojo nadškofijo.

Ukrajinskega cerkvenega dostojanstvenika je v svoji rezidenci v vatikanskem samostanu Mater Ecclesiae včeraj sprejel tudi upokojeni papež Benedikt XVI. Voditelj ukrajinske Grško-katoliške cerkve je Benediktu XVI. in njegovemu osebnemu tajniku nadškofu Georgu Gänsweinu poročal o težkih humanitarnih razmerah v Ukrajini, poroča avstrijski Kathpress.

Benedikt XVI. pozorno spremlja razmere v Ukrajini in nenehno moli za mir v tej preizkušani državi.

Upokojeni papež je kijevskemu višjemu nadškofu zagotovil, da pozorno spremlja razmere v Ukrajini in še naprej moli za mir v tej preizkušani državi. Cerkvena dostojanstvenika sta se nazadnje srečala februarja 2019. Benedikt XVI. je Ševčuka imenoval za škofa in leta 2011 potrdil tudi njegovo izvolitev za višjega nadškofa.

Cerkveni dostojanstveniki v pogovoru. FOTO: Rimski urad višjega nadškofa Grško-katoliške cerkve

Višji nadškof Ševčuk je v Rimu od začetka tedna. V ponedeljek se je srečal s papežem Frančiškom: voditelju vesoljne Cerkve je podaril delček ruske protipehotne mine, ki je v letošnjem marcu uničila pročelje cerkve v Irpinu pri Kijevu. To je bilo, kot je dejal višji nadškof v svoji izjavi, »vidno znamenje uničenja in smrti, ki ju vojna prinaša vsak dan«.

Nalaganje
Nazaj na vrh