Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izid drugega dela papeževe knjige o Jezusu predviden za naslednjo pomlad

Objava: 16. 09. 2009 / 10:27
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Izid drugega dela papeževe knjige o Jezusu predviden za naslednjo pomlad

P. Federico Lombardi: ‘To je dokaj stvaren cilj.’

Papež Benedikt XVI. bo drugi del svoje knjige o Jezusu predvidoma končal do prihodnje pomladi. Po besedah vatikanskega tiskovnega predstavnika p. Federica Lombardija v pogovoru z ameriško katoliško agencijo CNS je to ‘dokaj stvaren cilj’. Seveda je potrebno v ta časovni termin vračunati tudi lektoriranje besedila in prevod iz nemščine v druge jezike.

Benedikt XVI. drugi del knjige o Jezusu piše zadnje dve leti, najbolj se je pisateljevanju posvetil lansko poletje, ki ga ja preživljal v letni papeški rezidenci v Castel Gandolfu. V letošnjem poletju je bil proces nastajanja knjige oviran zaradi zloma desnega zapestja. 82-letni papež je moral namreč kar nekaj tednov nositi mavčno oblogo. Tema drugega dela knjige o Jezusu je predvsem Jezusovo trpljenje, smrt in vstajenje.

Prvi del knjige z naslovom ‘Jezus iz Nazareta’ je izšel aprila 2007, kot avtor pa je zapisan Joseph Ratzinger /Benedikt XVI. Knjiga je doživela milijonske naklade. Opisuje Galilejca, ki naj bi postal začetnik krščanstva, v luči sodobnega poznavanja Svetega pisma. To je bila prva knjižna izdaja teologa Josepha Ratzingerja po njegovi izvolitvi za papeža leta 2005.

V predgovoru papež opozarja, da njegovo besedilo nima kakšne posebne predavateljske vrednosti in da ima vsakdo pravico, da mu v zapisanem oporeka.

Nemška založba Herder iz Freiburga še ni potrdila okvirnega datuma izida knjige. Izdaja v nemškem jeziku bo seveda med prvimi, saj papež izvirni rokopis zapisuje v svoji materinščini. V vsakem primeru pa bo delo objavljeno šele tedaj, ko bodo na voljo tudi prevodi v druge jezike.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh