Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izjemna športna nedelja: Tim Gajser svetovni, Janja Garnbret evropska prvakinja!

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 14. 08. 2022 / 21:16
Oznake: Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.08.2022 / 21:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Izjemna športna nedelja: Tim Gajser svetovni, Janja Garnbret evropska prvakinja!
Tim Gajser se je predčasno dokopal do četrte šampionske lovorike v elitnem razredu MXGP. FOTO: TW MXGP

Izjemna športna nedelja: Tim Gajser svetovni, Janja Garnbret evropska prvakinja!

Izjemna nedelja za slovenski šport! Motokrosist Tim Gajser je četrtič doslej postal svetovni prvak v elitnem razredu MXGP, športna plezalka Janja Garnbret pa je v Münchnu naslovu evropske prvakinje v težavnosti danes dodala še balvansko lovoriko.

Tim Gajser je šampionsko trofejo – četrto po letih 2016, 2019 in 2020 – že predčasno potrdil s 6. mestom na dirki na Finskem. »Neverjetno, že če osvojiš en naslov svetovnega prvaka, je to izjemen dosežek, jaz sem zdaj pri petih (enega je vpisal tudi v razredu MX2), kar je res izjemno! Priznam, da sem bil kar nervozen, moram pa se zahvaliti tudi vsem, ki so mi stali ob strani, vsem v ekipi, mojemu dekletu, prijateljem, vsem v domovini. Hvala!« je takoj po koncu dirke dejal Gajser.

S čim Tim nagovarja nadškofa Cvikla?

»Res je, da nisem vozil najbolje, toda naredil sem tisto, kar sem moral, in dosegel, kar sem si želel pred dirko. Zame je to res poseben trenutek, presrečen sem,« je poudaril 25-letni Makolčan. Med njegovimi glavnimi podporniki je tudi mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl, ki je pred leti za Radio Ognjišče dejal: »Pri Timu me še posebej nagovarja, da je preprost, skromen, deloven, dosleden. To je drža, ki kaže, da lahko nekdo z voljo, disciplino in željo pride do želenega uspeha.«

Velik podpornik Tima Gajserja je tudi nadškof Alojzij Cvikl. FOTO: FB Alojzij Cvikl

Janja zlata drugič v 24 urah

Še drugič v 24 urah pa se je odličja najžlahtnejšega leska na evropskem prvenstvu veselila Janja Garnbret, ki ima tako tudi najboljše možno izhodišče za sredin napad na še tretje zlato v olimpijski kombinaciji. »Bilo je kar težko, zlasti mentalno. Tudi balvani so bili zahtevni. Začela sem kar slabo, česar nisem vajena in niste vajeni. Toda ni me zagrabila panika, ker prvega balvana nisem zlezla do vrha. Rekla sem si: uživaj, plezaj tako, kot znaš,« je strnila vtise Janja, ki letos še ne pozna poraza.

Luka Potočar srebrn

To je bilo že deseto slovensko zlato odličje z evropskih prvenstev v športnem plezanju, četrto balvansko. Pred njo se je enak podvig že posrečil Nataliji Gros (2008), Urški Repušič (2019) in Jerneju Krudru (2020). Janjin uspeh je danes dopolnil še 20-letni Jeseničan Luka Potočar, ki je postal evropski podprvak v težavnostnem plezanju, premoč pa priznal le izkušenemu češkemu asu Adamu Ondri. S tem je dopolnil lanski uspeh iz Moskve, ko je bil drugi v težavnosti tudi na svetovnem prvenstvu.

Nalaganje
Nazaj na vrh