Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izmenjava voščil med papežem in rimskim rabinom

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 07. 04. 2020 / 12:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.04.2020 / 06:02
Ustavi predvajanje Nalaganje

Izmenjava voščil med papežem in rimskim rabinom

Papež Frančišek in Riccardo Di Segni, rabin judovske skupnosti v Rimu, sta si ob bližajočih se praznikih izmenjala voščila.

Foto: Vatican Media / Papež Frančišek in rabin Di Segni med srečanjem leta 2015

Papež Frančišek je v posebnem sporočilu ob judovskem prazniku judovsko skupnost v Rimu povabil k obnovitvi »vezi prijateljstva in pomoči tistim, ki jo v naši družbi najbolj potrebujejo, posebej v sedanji preizkušnji, v kateri smo se vsi znašli,« poroča Radio Vatikan. Papež je rabinu in vsej judovski skupnosti voščil: »Vsemogočni, ki je osvobodil svoje ljubljeno ljudstvo iz suženjstva in ga vodil v obljubljeno deželo, naj vas tudi danes spremlja z obiljem svojih blagoslovov.« Ob koncu sporočila je papež vsem zagotovil svojo molitev in judovsko skupnost prosil, naj še naprej moli zanj.

Rabin Di Segni se je svetemu očetu zahvalil za voščilo in mu tudi sam voščil ob bližajočih se praznikih. Poudaril je, da je »letošnja velika noč nekaj posebnega, saj je normalno življenje obrnila na glavo epidemija, ki povzroča žalovanja, strahove, gospodarske in družbene katastrofe.« Rabin zagotavlja, da »si vsi prizadevamo pomagati, tolažiti, spodbujati k spraševanju vesti ter prositi za pomoč našega Stvarnika.« Poleg tega še zapiše, da prav v takšnih trenutkih »konkretno ugotavljamo skupne vrednote naših ver in potrebo po tem, da si skupaj prizadevamo za obče dobro.« Ob koncu zaželi, »naj bo kljub vsemu velika noč vedra in naj prinese prenovo ter naznanilo boljšega sveta.«

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh