Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izobčenje za newyorškega guvernerja Cuoma?

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 30. 01. 2019 / 10:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2019 / 15:03
Ustavi predvajanje Nalaganje

Izobčenje za newyorškega guvernerja Cuoma?

Zaradi nove zakonodaje o splavu ga zahtevajo številni katoličani v ZDA.

Ali bo Andrew Cuomo, katoliški guverner ameriške zvezne države New York, izobčen iz Katoliške cerkve? To namreč zahteva vedno več katoličanov v ZDA, med drugim tudi na družbenem omrežju Twitter, kjer je že zaokrožil ključnik #ExcommunicateCuomo. Cuomo je podpisal in izrecno pohvalil zakonski osnutek, ki omogoča umor nerojenih otrok praktično do rojstva, torej splav vse do devetega meseca. Škofa Richard Stika in Joseph Strickland sta že javno podprla zahtevo po Cuomovem izobčenju.

Morebitnemu izobčenju pa nasprotuje newyorški kardinal Timothy Dolan, ki sicer velja za gorečega podpornika življenju. Njegov tiskovni predstavnik je pojasnil, da to »ni primeren odziv« in da izobčenja ne bi smeli uporabljati kot orožje.

Del katoličanov zaradi te izjave Dolana močno kritizira. Cuomo sicer ni v njegovi pristojnosti, ker biva v škofiji Albany. Tamkajšnji škof, Edward Bernard Scharfenberger, je v pogovoru za televizijsko mrežo FoxNews dejal, da se mu zdi izobčenje za Cuoma »zadnja možnost«: »Ker je (Cuomo) izjavil, da mu je vera pomembna, upam, da bo premislil o pomenu katoliškega občestva in da se od njega ne bo več distanciral.« Zelo kritično pa je ocenil novo zakonodajo o splavu in pripomnil, da česa podobnega »ne bi storili niti psu ali mački, kajti to je mučenje«.

Vir: kath.net / Kathpress
Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh