Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izrael ponovno beleži rekordno število obiskovalcev

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 11. 01. 2013 / 09:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Izrael ponovno beleži rekordno število obiskovalcev

Leta 2012 je državo obiskalo 3,5 milijona turistov; 60 % obiskovalcev Izraela je kristjanov.

S 3,5 milijoni obiskovalcev je Izrael v letu 2012 ponovno zabeležil svoj rekord. Kljub znatno nižjemu številu turistov v lanskem novembru in decembru se je skupno število v primerjavi z letom poprej povišalo za pet odstotkov, kot je razvidno iz podatkov, ki so jih minuli torek objavili pri državnem statističnem uradu v Jeruzalemu.

Vzrok za precejšen upad števila obiskovalcev v zadnjih dveh mesecih minulega leta – 11 % manj kot v istem obdobju predlani – izraelsko ministrstvo za turizem pripisuje izraelski vojaški akciji 'Steber obrambe' sredi novembra proti militantnim Palestincem na območju Gaze. V akciji je bilo poškodovanih precej ljudi, več jih je izgubilo življenje, med njimi tudi vodja vojaškega oddelka palestinskega Hamasa, Ahmed al-Jabari.

Rekord Izrael po navedbah ministrstva beleži tudi pri številu dnevnih obiskovalcev, ki je s 634.000 za 17 % višji kot leto pred tem.

60 % obiskovalcev Izraela je kristjanov. Največji del krščanskih romarjev trenutno predstavljajo obiskovalci iz Indonezije, Nigerije, Poljske, Portugalske, Romunije, Indije in Brazilije.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh