Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izredne razmere v New Yorku zaradi tropske nevihte [VIDEO]

Za vas piše:
M. M.
Objava: 02. 09. 2021 / 08:21
Oznake: Nesreča, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.09.2021 / 08:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Izredne razmere v New Yorku zaradi tropske nevihte [VIDEO]
V New Yorku veljajo izredne razmere. FOTO: zajem zaslona

Izredne razmere v New Yorku zaradi tropske nevihte [VIDEO]

Zaradi divjanja tropske nevihte so oblasti v zvezni državi New York razglasile izredne razmere, prav tako v zvezni državi New Yersey.

Zgodovinski vremenski dogodek

Newyorška guvernerka Kathy Hochul je izredne razmere razglasila, kot je zapisala, da bi pomagala Newyorčanom, navedbe tujih tiskovnih agencij povzema STA. Izreden razmere za samo mesto New York je sicer že pred tem razglasil župan Bill de Blasio, ki je dejal, da se mesto ob rekordnih količinah padavin, poplavah in nevarnih razmerah na cesti sooča z "zgodovinskim vremenskim dogodkom".

Prizadeto območje bo v petek obiskal predsednik Joe Biden.

Peti najmočnejši orkan doslej

Prekinjene so številne železniške in letalske povezave, v pretežni meri je zaprta tudi podzemna železnica. Ida je v nedeljo dosegla ZDA kot orkan četrte kategorije, ob pomikanju proti severu pa je nato sicer oslabela, a še vedno povzročala veliko škodo in poplave. Ida velja za peti najmočnejši orkan v zgodovini, ki je povzročil za več kot 50 milijard dolarjev škode. Na terenu v Louisiani, Mississippiju, na Floridi, v Alabami, Georgii in Teksasu je več kot 3600 uslužbencev Zvezne agencije za posredovanje v nesrečah (Fema).



Nalaganje
Nazaj na vrh