Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izredno odprtje Papeških vil v Castel Gandolfu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 27. 05. 2021 / 06:10
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.05.2021 / 10:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Izredno odprtje Papeških vil v Castel Gandolfu

Izredno odprtje Papeških vil v Castel Gandolfu

V pozni pomladi so tamkajšnji vrtovi na ogled v svoji najlepši podobi.

Izredno odprtje Papeških vil v Castel Gandolfu FOTO: Vatican Media

Papeške vile v Castel Gandolfu bodo svoja vrata za obiskovalce odprle tudi prihodnji ponedeljek, 31. maja, ter torek in sredo, 1. in 2. junija, so po navedbah Radia Vatikan sporočili iz Vatikanskih muzejev.

Vrtovi Vile Barberini, ki so bili nekoč namenjeni izključno za sprehode papežev med njihovim bivanjem v poletni rezidenci v Castel Gandolfu, so v tem času na ogled v svoji najlepši podobi: steza vrtnic prekipeva od barv, azaleje, lokvanji in druge rože so v polnem razcvetu, italijanski renesančni vrtovi pa so odeti v sijočo zeleno barvo.


FOTO: Vatican Media

Ta prijetni kraj, kjer sta se narava in zgodovina naučili sobivati v čudovitem ravnovesju, obiskovalci lahko odkrivajo peš ali z okolju prijaznim avtobusom. Vidni so ostanki vile cesarja Domicijana, kriptoportik (pokriti hodnik) in malo gledališče. Starodavne ruševine pripovedujejo o tem, da zgodovina teh krajev sega v daljno preteklost in ima svoje korenine v času antičnega Rima, ko so nekateri vladarji za kraj letovanja izbirali jezero in gozdove v Albanskem gričevju.


FOTO: Vatican Media

Na ogled tudi zasebne sobe papeškega stanovanja

Skupaj z vrtovi si je mogoče ogledati tudi Apostolsko palačo, ki leži na enem najvišjih bregov jezera v Castel Gandolfu. Poleg lepih razgledov obiskovalci lahko vidijo tudi slike, dragocene predmete, bogoslužna oblačila, uniforme ter celo zasebne sobe papeškega stanovanja: papeževo spalnico, knjižnico in zasebno kapelo.

Kot še sporočajo pri Radiu Vatikan, je nakup vstopnic mogoč na spletni strani Vatikanskih muzejev.


FOTO: Vatican Media

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh