Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izšel je Cerkveni glasbenik

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 13. 11. 2020 / 08:03
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.11.2020 / 14:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Izšel je Cerkveni glasbenik

Izšel je Cerkveni glasbenik

Cerkveni glasbenik je tokrat »koronsko« obarvan.
»Tokratna peta številka letošnjega Cerkvenega glasbenika poleg prispevkov v ustaljenih rubrikah Odmevi in Izšlo je prinaša pogovor z vodjem zavoda Katoliška mladina, duhovnikom Matevžem Mehletom, izvajalsko-praktične predstavitve izbranih zborovskih del, ki jih je pripravil Gregor Klančič, sklepni del ciklusa prispevkov o zborovskem upevanju Tanje Rupnik, predstavitev magistrske naloge Rebeke Glasenčnik o skladatelju Gregorju Zafošniku, prispevka ob 150-letnici rojstva Louisa Vierna in ob 30-letnici Mohorjanovih koncertov na Prevaljah, še več drugih zanimivih člankov in ne nazadnje spet zelo aktualno nadaljevanje tako imenovanih 'koronazgodb',« je v uvodniku revije zapisal Pavel Merljak.

Pobrskali boste lahko po zgodovini cerkvene glasbe in tam našli bogato zakladnico slovenskih cerkvenih ljudskih pesmi. Morda je prav današnji čas primeren za to, da jih na novo odkrijemo in negujemo.

Prebrali boste lahko še predstavitev raziskovalno-dokumentacijskega projekta o orglah Franca Goršiča ter pogledali v zakulisje letošnjega Ritma srca, ki je sicer potekal v virtualni obliki, a ni bil zato nič manj odmeven.

Zagotovo pa ne smete spregledati recenzije obseženega Priročnika za organiste, ki je uredniško in tudi avtorsko delo dr. Eda Škulja, uglednega slovenskega muzikologa, glasbenika in duhovnika, nekdanjega urednika Cerkvenega glasbenika v letih od 1976 do 2001. Omenjena knjiga bo dobrodošla vsem organistom in tistim, ki se na to službo pripravljajo. Vabljeni k branju in nakupu!


Letna naročnina na revijo Cerkveni glasbenik je 35,40 evra. Novi naročniki prejmete darilo: Vodnik po cerkveni glasbi. Revijo lahko prelistate TUKAJ.


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgobi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh