Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izšel je novi Cerkveni glasbenik

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 21. 11. 2017 / 09:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Izšel je novi Cerkveni glasbenik

Izšel je novi Cerkveni glasbenik

V tokratni notni prilogi objavljamo dve psalmski uglasbitvi dr. Andreja Missona, profesorja na ljubljanski Akademiji za glasbo.
V tokratni notni prilogi Cerkvenega glasbenika objavljamo dve psalmski uglasbitvi izpod skladateljskega peresa dr. Andreja Missona, profesorja na ljubljanski Akademiji za glasbo.

Ustanovitelj zasedbe Svetnik Tadej Vindiš iz Rač pri Mariboru, se je prijazno odzval vabilu, da za Cerkveni glasbenik spregovori o prehojeni poti, ustvarjanju in poslanstvu skupine Svetnik ter o aktualnih izzivih, povezanih z razpetostjo sodobne krščanske glasbe med koncertnim odrom in bogoslužjem.

Ob letošnji okrogli obletnici objavljamo še štiri razmišljanja strokovnjakov za liturgijo in cerkveno glasbo o Navodilu o glasbi pri svetem bogoslužju, med katerimi smo posebej veseli prispevka celjskega škofa dr. Stanislava Lipovška, ki je pri Slovenski škofovski konferenci zadolžen za omenjeno področje.

V Cerkvenem glasbeniku najdete tudi predloge za petje pri maši od 1. adventne nedelje do 6. nedelje med letom (leto B). Bili smo na 16. poletnem orgelskem ciklusu, na koncertu orgelskih improvizacij na Bledu in festivalu sodobne krščanske glasbe Ritem srca 2017. Na kor pa smo stopili z inštrumentalistom Markom Petrušičem.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh