Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izšla je velikonočna Družina s prilogami

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 28. 03. 2024 / 08:29
Oznake: Praznik, Velika noč
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 28.03.2024 / 12:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Izšla je velikonočna Družina s prilogami
Velikonočna Družina s tedensko prilogo Naša družina in mesečno prilogo Slovenski čas. FOTO: Arhiv Družine

Izšla je velikonočna Družina s prilogami

Dvojna, velikonočna številka tednika Družina v prazničnih dneh v vaše domove prinaša obilico duhovno bogatega, raznolikega in zanimivega branja.

»Prva je zdrvela Marija. Tekla je tako, da so se ji kar sezuvali sandali na nogah. Učenci so jo slišali in nato sta kot za stavo stekla še Peter in Janez. Na prvi dan vstajenja se je v Jeruzalemu odvijal pravi maraton. Štafeto sta nato prejela učenca v Emavsu,« piše Darja Šneberger Brežnik in se sprašuje, kako pa danes, v času, ki se zdi krščanstvu nenaklonjen, širimo veselo novico. Kako biti danes oznanjevalec, je odgovarjal duhovnik Simon Potnik.

Kaj pravzaprav pomeni beseda vstajenja? Kakšen se je Jezus takrat pravzaprav vrnil? Zakaj nam je včasih težko verovati v vstajenje? Na ta in še mnoga druga vprašanja o velikonočnem čudežu odgovarja nadškof Marjan Turnšek.

V zarji velikonočnega jutra je rojeno naše upanje. FOTO: Arhiv Družine

Velikonočna družina prinaša tudi pogovor s starosto slovenske Cerkve, Bojanom Ravbarjem, ki pravi, da ga ob veliki noči najbolj nagovarja križ: »Brez križa ni vstajenja. Tisoč načinov je imel Bog na razpolago, da bi nas odrešil. A izbral si je pot križa.« V osrednjem komentarju pa Pavel Kodelja razmišlja, kako smo prav vsi vpeti v velikonočno dogajanje.

Brali boste tudi o mladih Francozih, ki v vse večjem številu prosijo za krst v Katoliški Cerkvi, in o tem, zakaj papež Frančišek ne gleda televizije. Z Žigom Turkom smo odstirali pomen in vlogo praznikov v njihovem spominskem, vrednotnem in presežnem pomenu. Spoznali boste tudi novega generalnega duhovnega asistenta slovenskih skavtov ter spoznali življenje v župniji Sora.

Kaj boste brali v Naši družini?

Ob letošnjem tednu družine, ki je sovpadal s pripravami na praznovanje velike noči, smo bili povabljeni k premisleku, kako se skrivnost trpljenja in vstajenja zrcali po naših domovih. O tem v prilogi pričujeta zakonca Čadež, ki sta križev pot prehodila skupaj s sinom. O svoji kalvariji, ki jo je prehodila kar trikrat, a vsakič znova objela novo priložnost življenja, pa je z nami delila tudi Nina Webra Jakič. O bistvu velike noči razmišlja tudi Marjeta Bec.

Osrednja tema Naše družine je pričevanje zakoncev Čadež. FOTO: Arhiv Družine 

V prilogi boste lahko brali tudi, kako Izvoljeni navdihujejo danes ter pogovor z duhovnikom Igorjem Dolinškom o poti v Emavs in praznovanju velikonočnega ponedeljka. V nagradnem kvizu pa se lahko preizkusite, koliko poznate velikonočne šege in navade.

Slovenski čas v znamenju 20-letnice vstopa v EU in Nato

Praznični Družini je priložena tudi mesečna priloga Slovenski čas, v kateri Jože Plut piše o 20-letnici vstopa Slovenije v Nato, Stane Granda o tem, zakaj postaja evroskeptik, Ivo Žajdela pa pred »dnevom upora proti okupatorju« piše, zakaj je Osvobodilna fronta eden največjih mitov.

Slovenski čas tudi v znamenju 20-letnice članstva Slovenije v EU in Natu. FOTO: Arhiv Družine

Z dr. Borutom Rončevićem smo se pogovarjali o razmerah v Sloveniji in ZDA, Helena Jaklitsch pa se je razpisala o Sloveniji kot »deželi neomejenih možnosti«.



Nalaganje
Nazaj na vrh