Zapri
Iskanje

Jaklitscheva in Kovšca o potencialu povezovanja z diasporo

Za vas piše:
J. P.
Objava: 18. 11. 2021 / 11:27
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.11.2021 / 11:49
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Jaklitscheva in Kovšca o potencialu povezovanja z diasporo

Jaklitscheva in Kovšca o potencialu povezovanja z diasporo
Ministrica dr. Helena Jaklitsch in predsednik državnega sveta Alojz Kovšca. FOTO: USZS
Tudi o možnostih sodelovanja med obema inštitucijama je tekla beseda med včerajšnjim srečanjem ministrice za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helene Jaklitsch in predsednika državnega sveta Alojza Kovšce.

Oba sogovornika se zavedata velikega potenciala povezovanja z diasporo na področju vseh sfer življenja, so sporočili z vladnega urada za Slovence v zamejstvu in po svetu. Izjemnega pomena za matico in za rojake v zamejstvu in po svetu so prav priložnosti gospodarskega sodelovanja.

Kovšca pohvalil pripravo Poslovne konference

Alojz Kovšca je pozdravil ves trud in vso skrb urada na tem področju v zadnjem času in pohvalil pripravo Poslovne konference, na kateri je tudi sam sodeloval kot govornik. Ministrica Helena Jaklitsch je potrdila, da si urad prizadeva tudi za boljše poznavanje dejanske slovenske stvarnosti v zamejstvu in izseljenstvu, veliko priložnosti za izboljšave pa je tudi še na drugih področjih.

Dogovor o okrepitvi stikov

Sogovornika sta pogovor sklenila z dogovorom, da se v prihodnje stiki med inštitucijama še okrepijo, kajti – sta se strinjala Jaklitscheva in Kovšca – s skupnimi močmi je lažje delati korake v pravo smer.

Sodelujoča na sobotni mednarodni konferenci

Mimogrede, oba sogovornika bosta v soboto, 20. novembra 2021, tudi sodelujoča na 3. mednarodni konferenci Društva katoliških pedagogov Slovenije z naslovom »Vzgoja za ljubezen do domovine in države: Odgovorno ohranjajmo slovensko identiteto«.

Ohranjanje materialne dediščine in Slovenska identiteta skozi zgodovino

Predsednik državnega sveta bo v otvoritvenem delu sodeloval z razmislekom »Ohranjanje materialne dediščine na Slovenskem – izzivi za prihodnost«, ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu pa s predavanjem »Slovenska identiteta skozi zgodovino.«

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem, ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi naše dnevne novice o družbi in Cerkvi bile še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej, za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh