Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jaklitscheva in Kovšca o potencialu povezovanja z diasporo

Objava: 18. 11. 2021 / 11:27
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.11.2021 / 11:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Jaklitscheva in Kovšca o potencialu povezovanja z diasporo
Ministrica dr. Helena Jaklitsch in predsednik državnega sveta Alojz Kovšca. FOTO: USZS

Jaklitscheva in Kovšca o potencialu povezovanja z diasporo

Tudi o možnostih sodelovanja med obema inštitucijama je tekla beseda med včerajšnjim srečanjem ministrice za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helene Jaklitsch in predsednika državnega sveta Alojza Kovšce.

Oba sogovornika se zavedata velikega potenciala povezovanja z diasporo na področju vseh sfer življenja, so sporočili z vladnega urada za Slovence v zamejstvu in po svetu. Izjemnega pomena za matico in za rojake v zamejstvu in po svetu so prav priložnosti gospodarskega sodelovanja.

Kovšca pohvalil pripravo Poslovne konference

Alojz Kovšca je pozdravil ves trud in vso skrb urada na tem področju v zadnjem času in pohvalil pripravo Poslovne konference, na kateri je tudi sam sodeloval kot govornik. Ministrica Helena Jaklitsch je potrdila, da si urad prizadeva tudi za boljše poznavanje dejanske slovenske stvarnosti v zamejstvu in izseljenstvu, veliko priložnosti za izboljšave pa je tudi še na drugih področjih.

Dogovor o okrepitvi stikov

Sogovornika sta pogovor sklenila z dogovorom, da se v prihodnje stiki med inštitucijama še okrepijo, kajti – sta se strinjala Jaklitscheva in Kovšca – s skupnimi močmi je lažje delati korake v pravo smer.

Sodelujoča na sobotni mednarodni konferenci

Mimogrede, oba sogovornika bosta v soboto, 20. novembra 2021, tudi sodelujoča na 3. mednarodni konferenci Društva katoliških pedagogov Slovenije z naslovom »Vzgoja za ljubezen do domovine in države: Odgovorno ohranjajmo slovensko identiteto«.

Ohranjanje materialne dediščine in Slovenska identiteta skozi zgodovino

Predsednik državnega sveta bo v otvoritvenem delu sodeloval z razmislekom »Ohranjanje materialne dediščine na Slovenskem – izzivi za prihodnost«, ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu pa s predavanjem »Slovenska identiteta skozi zgodovino.«

Kupi v trgovini

Koroški Slovenci 1900-2000
Zgodovina
21,28€
Nalaganje
Nazaj na vrh