Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obisk iz Brazilije pri ministrici Jaklitschevi

Objava: 11. 11. 2021 / 05:57
Oznake: Vlada
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.11.2021 / 22:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
Obisk iz Brazilije pri ministrici Jaklitschevi
Ministrica dr. Helena Jaklitsch je gostila predsednika Zveze Slovencev v Braziliji Martina Černuglja. FOTO: USZS

Obisk iz Brazilije pri ministrici Jaklitschevi

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch je včeraj v prostorih vladnega urada gostila predsednika Zveze Slovencev v Braziliji Martina Černuglja.

Černugelj, ki je bil med nedavnim ministričinim obiskom majhne, a še vedno žive slovenske skupnosti ravno v Sloveniji, je orisal življenje in povezovanje tamkajšnjih rojakov in poudaril, da je čas epidemije Slovence, razseljene po tej veliki južnoameriški državi, še bolj povezal, a so vseeno veseli, da se lahko ponovno srečujejo tudi v živo.

Letos največji vpis na tečaje slovenskega jezika

Spodbudno je dejstvo, je poudaril Martin Černugelj, da opažajo veliko zanimanje za slovenske korenine med pripadniki zdaj že tretje generacije. Tako med drugim letos beležijo najvišje število vpisanih na tečaje slovenskega jezika, hkrati so aktivni tudi pri izdaji knjig, so sporočili iz Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

30-letnica obstoja

Po podatkih Združenja Slovenska izseljenska matica bo Zveza Slovencev v Braziliji, ki ima sedež v Sao Paulu in druži majhno skupino Slovencev in njihovih potomcev, ki izvira iz maloštevilne slovenske imigracije v Brazilijo, v kratkem – 9. decembra letos – praznovala 30. obletnico obstoja.

Nalaganje
Nazaj na vrh