Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Janez Janša ob obisku Posavja o izzivih energetike in razvoju turizma

Za vas piše:
T. M.
Objava: 26. 01. 2022 / 17:17
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.01.2022 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Janez Janša ob obisku Posavja o izzivih energetike in razvoju turizma
FOTO: Vlada Republike Slovenije

Janez Janša ob obisku Posavja o izzivih energetike in razvoju turizma

Posavska regija ima kljub preboju na slovensko povprečje še veliko izzivov, je ob današnjem obisku vlade v Posavju povedal predsednik vlade Janez Janša.

Kot ključne je izpostavil izzive na področju energetike, na katerem pa ni mogoče graditi celotnega razvoja, zato je še posebej pozdravil podpis pisma o nameri za širitev Fakultete za turizem.

Velik uspeh in ključni izzivi 

Janša je v izjavi za javnost, ki jo je podal po delovnem posvetu in obisku Fakultete za turizem v Brežicah, dejal, da je Posavje še pred dobrimi desetimi leti po razvitosti za slovenskih povprečjem zaostajalo za 12 odstotnih točk, danes pa je na ravni slovenskega povprečja, ker je ocenil kot velik uspeh.

Dodal je, da ima regija še nekaj pomembnih izzivov (ključni so vezani na energetiko) in poudaril, da perspektiva regije vendarle ni le v energetiki, zagotovo pa bodo na tem področju v prihodnosti velike naložbe.

Če potegnemo črto pod vsem tem, kar smo danes slišali na seji vlade, ki je ocenjevala razvojne potenciale Posavja, gre za regijo z zelo zanimivimi razvojnimi priložnostmi v prihodnje. (Janez Janša)

Na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru je premier danes prisostvoval podpisu pisma o nameri, ki obeta, da se bodo kapacitete omenjene fakulteta razširile. »Turizem je ena tistih dejavnosti v Posavju, ki ima veliko perspektivo, nadgrajuje vse te razvojne priložnosti, ki jih prinaša energetika in nekatere druge gospodarske panoge,« je dejal in spomnil tudi na zaledje milijonskega mesta v sosednji državi.

Z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so sporočili, da so pismo o nameri o investiciji za potrebe Fakultete za turizem v Brežicah podpisali državni sekretar Marjan Dolinšek, dekan fakultete Boštjan Brumen in rektor Univerze v Mariboru Zdravko Kačič. 

Podpisniki izražajo skupno podporo in prizadevanja, da se na lokaciji nekdanjega dijaškega doma v Brežicah realizira načrtovana investicija za potrebe omenjene fakultete. Na ministrstvu so izpostavili tudi siceršnjo živahno investicijsko dejavnost na področju izobraževanja in sredstva, ki jih je na zadnjem razpisu dobilo Posavje. 

Občina Krško bo prejela 1,14 milijona evrov za investicijo v podružnično osnovno šolo in vrtec Veliki Podlog, Občina Sevnica 1,1 milijona evrov za novogradnjo Osnovne šole Ane Gale, Občina Brežice 830.000 evrov za gradnjo vrtca Dobova, Občina Bistrica ob Sotli pa 1,64 milijona evrov za vrtec in telovadnico Osnovne šole Bistrica ob Sotli.


Nalaganje
Nazaj na vrh