Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Janez Janša tudi z novim celjskim škofom

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 14. 09. 2021 / 05:59
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.09.2021 / 06:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Janez Janša tudi z novim celjskim škofom
Premier Janez Janša se bo sestal tudi z novim celjskim škofom msgr. dr. Maksimilijanom Matjažem. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

Janez Janša tudi z novim celjskim škofom

Vlada bo danes verigo obiskov po slovenskih statističnih regijah nadaljevala v Savinjski regiji. Dopoldne se bo na delovnem posvetu sestala v Podčetrtku, na večerni javni tribuni na celjskem sejmišču pa se bo srečala z župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci razvoja v regiji.

Predsednika vlade Janeza Janšo poleg srečanj z župani Zreči Borisom Podvršnikom, Velenja Petrom Dermolom in Celja Bojanom Šrotom čaka še obisk celjske škofije in prvo uradno srečanje z novim škofom Škofije Celje msgr. dr. Maksimilijanom Matjažem.

Obisk podjetja VIAL Automation

Že včeraj je premier obiskal podjetje VIAL Automation, d. o. o., se srečal z vodstvom podjetja in si ogledal proizvodnjo. V pogovoru so sogovorniki spregovorili o poslovanju podjetja med epidemijo in se dotaknili tudi črpanja evropskih sredstev in birokratskih ovir, ki zavirajo podjetništvo in inovacije.

Minister Vrtovec na Gomilskem

Ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca pa drugi dan dvodnevnega delovnega obiska v regiji na Gomilskem čaka ogled gradbenih del v okviru rekonstrukcije magistralne ceste Šentrupert–Vransko, ki se je začela prejšnji ponedeljek in bo predvidoma zaključena do konca koledarskega leta.

17 milijonov za investicije v vrtce in šole

Kot je sporočila vlada, bodo občine Savinjske statistične regije skupaj prejele 17.802.914,85 evra za 23 projektov investicij v vrtce in osnovne šole, in sicer za 8 investicij v vrtce, 14 v osnovne šole in eno investicijo v osnovno šolo s prilagojenim programom.

Tretja največja slovenska regija

Savinjska regija je sicer tretja največja med dvanajstimi slovenskimi, 1. julija 2019 je štela 257.425 prebivalcev. Sestavlja jo 31 občin, kar jo uvršča na drugo mesto, takoj za Podravsko. Regija izstopa po najnižjem deležu prebivalcev, starih vsaj 80 let (4,9 %), v Sloveniji.

Nalaganje
Nazaj na vrh