Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Janez Pavel II. dokončno pokopan v baziliki sv. Petra

Objava: 03. 05. 2011 / 12:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Janez Pavel II. dokončno pokopan v baziliki sv. Petra

Slovesnost je vodil nadduhovnik vatikanske bazilike, kardinal Angelo Comastri.

Krsto s posmrtnimi ostanki papeža Janeza Pavla II. so sinoči izpred glavnega oltarja Petrove bazilike prenesli v kapelo sv. Sebastijana. Ob zaključku slovesnosti ob razglasitvi novega blaženega so krsto med kratko, polurno slovesnostjo položili pod oltar druge kapele v desni stranski ladji vatikanske bazilike. Pred tem se je blaženemu Janezu Pavlu II. ob papeškem oltarju poklonilo več sto tisoč vernikov.

Med slovesnostjo ob pokopu, ki jo je vodil nadduhovnik vatikanske bazilike, kardinal Angelo Comastri, so bili navzoči še vatikanski državni tajnik, kardinal Tarcisio Bertone, nadškof Stanislaw Dziwisz, nadškof Mieczyslaw Mokrzycki, postulator postopka predd razglasitvijo novega blaženega, poljski prelat Slawomir Oder, še nekaj kardinalov in škofov ter sestra Tobiana z drugimi sestrami papeškega stanovanja.

Kot poročajo pri Radiu Vatikan, so se najprej zaustavili pred grobom sv. Petra in se nato med petjem litanij svetih papežev v procesiji napotili proti kapeli sv. Sebastijana, kjer je pod oltar že bila postavljena lesena krsta s posmrtnimi ostanki Janeza Pavla II. Po sklepni molitvi so prostor s krsto zaprli z belo marmornato ploščo, na kateri v latinščini piše ‘Beatus Ioannes Paulus PP. II’ (Blaženi Janez Pavel II.).

Danes zjutraj se je bazilika sv. Petra za vernike odprla že ob sedmi uri. Bl. Janeza Pavla II. bo od sedaj naprej mogoče počastiti v kapeli sv. Sebastijana.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh