Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Janez Pavel II. in Janez XXIII. kmalu svetnika

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 08. 07. 2013 / 08:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Janez Pavel II. in Janez XXIII. kmalu svetnika

Janez Pavel II. in Janez XXIII. kmalu svetnika

Papež Frančišek bo v kratkem sklical konzistorij; pri Karolu Wojtyli kot možna datuma navajajo 20. oktober in 8. december.

Papeža Janez Pavel II. (1978-2005) in Janez XXIII. (1958-63) bosta najverjetneje kmalu razglašena za svetnika. Papež Frančišek je napovedal sklic konzistorija, na katerem bo dokončno in slovesno odločil o datumu njune kanonizacije, so minuli petek sporočili iz Vatikana.

Frančišek je v petek podpisal dekret, ki potrjuje čudežno ozdravljenje na priprošnjo blaženega Janeza Pavla II. Obenem je sveti oče odobril izid glasovanja Kongregacije za zadeve svetnikov, ki je na svoji zadnji redni kardinalski seji podprla kanonizacijo Janeza XXIII., še pojasnjujejo v Vatikanu. »Papež se je odločil za sklic konzistorija, na katerem bodo obravnavali tudi kanonizacijo Janeza Pavla II.«Janez XXIII., ki je sklical in odprl drugi vatikanski cerkveni zbor, je bil za blaženega razglašen leta 2000, Janez Pavel II. pa leta 2011. Poljski papež bi tako lahko najvišjo čast oltarja dosegel že osem let po svoji smrti, kar bi pomenilo najkrajši čas za kanonizacijo v novejši cerkveni zgodovini.

Kot možen datum za kanonizacijo poljskega papeža v medijih trenutno omenjajo 8. december, praznik Marijinega Brezmadežnega spočetja. Druga možnost je 20. oktober, ki je časovno blizu 35. obletnici izvolitve kardinala Wojtyle za papeža (16. oktobra 1978).

Vir: Kathpress

Foto: splet






Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh