Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Javna razprava o vlogi RTV Slovenija, odstop treh urednikov

Za vas piše:
M. M.
Objava: 27. 10. 2021 / 14:38
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.10.2021 / 15:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
Javna razprava o vlogi RTV Slovenija, odstop treh urednikov
FOTO: RTV

Javna razprava o vlogi RTV Slovenija, odstop treh urednikov

Javni medijski zavod RTV Slovenija s pripravo bele knjige odpira javno razpravo o položaju in financiranju zavoda. Vse zainteresirane poziva, da posredujejo svoje predloge in vizijo opravljanja javne službe na področju radijske in televizijske dejavnosti.

Namen priprave tega strateškega dokumenta je sprožiti široko javno razpravo o bodočem položaju RTV Slovenija ter najti strokovno, ob tem pa tudi politično soglasje o prihodnosti javnega medijskega servisa, so zapisali v sporočilu za javnost.

Predloge zbirajo do 31. decembra

»Ker bi si želeli slišati tudi vaše mnenje oziroma predloge, vas prosimo, da se pridružite javni razpravi. Izmenjava mnenj in predlogov naj bo spoštljiva, pluralna, zasnovana na dialogu in usmerjena v iskanje najboljših rešitev. Žaljivih in anonimnih predlogov in mnenj ne bomo upoštevali,« pravijo na RTV SLO.

Mnenja in predloge do 31. decembra 2021 zbirajo na naslovu: belaknjiga@rtvslo.si 

Podlaga za prenovo

Bela knjiga o vlogi RTV Slovenija, v kateri bodo predstavljena vaša stališča, bo podlaga za prenovo strateških dokumentov, povezanih z RTV Slovenija, torej tudi Zakona o Radioteleviziji Slovenija. Prenovljene dokumente bo RTV Slovenija naslovila na zakonodajalca, so še navedli v sporočilu za javnost.

Odstop treh urednikov

Po poročanju spletnega portala MMC RTV SLO so danes s svojih položajev odstopili trije od petih urednikov Informativnega programa Televizije Slovenije. Odstopno izjavo so podali urednik notranjepolitičnih in gospodarskih oddaj Dejan Ladika, urednica zunanjepolitične redakcije Meta Dragolič in urednik dopisništev Mitja Prek. Njihovi odstopi sledijo odstopu odgovorne urednice Informativnega programa TV Slovenija Manice Janežič Ambrožič.

Nalaganje
Nazaj na vrh