Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Manica Janežič Ambrožič odstopila

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 15. 10. 2021 / 21:20
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.10.2021 / 21:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Manica Janežič Ambrožič odstopila
Manica Janežič Ambrožič se ne strinja s spremembami programsko-produkcijskega načrta za informativni program za leto 2022. FOTO: Tatjana Splichal

Manica Janežič Ambrožič odstopila

Kot so sporočili z RTV Slovenija, je z mesta odgovorne urednice Informativnega programa TV Slovenija zaradi, po lastnih besedah, »nestrinjanja s spremembami programsko-produkcijskega načrta za informativni program za leto 2022« odstopila Manica Janežič Ambrožič.

Za v. d. direktorja TV Slovenija Valentina Areha, ki jo je neuspešno prepričeval, naj ne odstopi, je njena poteza presenečenje, vodstvo RTV Slovenija pa v. d. odgovornega urednika ne bo imenovalo, temveč bo – skladno z dogovorom – delo v. d. odgovorne urednice opravljala Manica Janežič Ambrožič, ki bi sicer mandat sklenila marca prihodnje leto.

Ukinitve in krajšanja nekaterih oddaj

V osnutku programskega načrta, ki ga bodo programski svetniki obravnavali v ponedeljek, so predvidene ukinitve treh dopoldanskih Poročil, Dnevnikovega izbora in oddaje Politično, skrajšani bi bili tudi osrednji informativni oddaji TV Dnevnik in Odmevi ter oddaje Globus, Točka preloma in Koda. Prihodnje leto bi bile ukinjene še pogovorne oddaje na 3. programu.

Padec gledanosti in kadrovski primanjkljaj

Vodstvo RTV Slovenija nujnost sprememb programsko-produkcijskega načrta upravičuje s padcem gledanosti informativnih oddaj in kadrovskim primanjkljajem. Odstop Manice Janežič Ambrožič v Sindikatu novinarjev Slovenije »obžalujemo, a razumemo razloge zanj.« Aktiv novinarjev Informativnega programa TV Slovenija pa skrbijo »napovedano krajšanje, ukinjanje in premeščanje oddaj, čeprav se zavedamo, da so spremembe tudi v informativnem programu potrebne.«

Štiriletni mandat začela 26. marca 2018

Manica Janežič Ambrožič, ki je že vso novinarsko pot zvesta nacionalni radiotelevizijski hiši, je štiriletni mandat na predlog tedanje direktorice TV Slovenija Ljerke Bizilj začela 26. marca 2018, ko je zamenjala v. d. odgovornega urednika Vanjo Vardjana. Tedaj jo je podprlo 70 odstotkov članov uredništva Informativnega programa TV Slovenija.

Nalaganje
Nazaj na vrh