Zapri
Iskanje

»Jaz sem. Ne bojte se!«

Za vas piše:
Monika Jeglič
Objava: 25. 08. 2021 / 14:25
Oznake: Mladi, Župnija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.08.2021 / 14:37
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

»Jaz sem. Ne bojte se!«

»Jaz sem. Ne bojte se!«
Med tednom smo nemalokrat pomislili na primanjkljaj otroškega smeha, ki bi dodatno napolnil dvorišče, a bili konec dneva vsekakor hvaležni, da smo lahko izpeljali vsaj ta del programa. FOTO: Monika Jeglič
Že drugo leto zapored je Šmartno v Tuhinju ostalo brez klasičnega oratorija, po katerem je poznano.

Animatorji smo se celo poletje pripravljali na program, delali načrte za to, kako bomo izpeljali določene dele oratorija v praksi ob upoštevanju ukrepov, in se veselili 120 prijavljenih otrok.

Potem pa smo v začetku avgusta izvedeli, da tudi tokrat oratorija ne bomo mogli izpeljati, saj zaradi naraščanja okužb za to nismo dobili dovoljenja.

Program za mladostnike in mlajše odrasle

Do 16. avgusta in s tem do začetka programa smo tako imeli le 9 dni, tega dragocenega tedna pa nismo želeli kar tako izpustiti iz rok, tako da smo začrtali program za animatorje – približno 15 starejših in 25 novih.

Program smo naslovili »Jaz sem. Ne bojte se!«, kar je bila rdeča nit katehez in pogovornih srečanj med tednom.

Oddaljili smo se od osnovnega programa, ki smo ga pod geslom »Originalen.si« pripravljali za mlajše otroke, in v ožji pripravljalni ekipi začrtali program za mladostnike in mlajše odrasle. Program smo naslovili »Jaz sem. Ne bojte se!«, kar je bila rdeča nit katehez in pogovornih srečanj med tednom. Dnevni program smo raztegnili, saj smo ga za vsak dan oblikovali od 8. do 17. ure.

Gosta Katja Ban in Matej Virtič

Medse smo povabili tudi dva gosta, in sicer Katjo Ban, ki je prišla med nas s svojim pričevanjem, ter Mateja Virtiča, ki nam je poleg prijetnega srečanja prinesel tudi zanimivo popoldne beatboxa. Naši pogovori in kateheze so se dotaknili zaupanja, osnov vere in pomena skupnosti. Preizkusili smo se na veliki igri monopoli ter v športnih igrah in se skupaj podali v sobo pobega. Ustvarjali smo origami in se podali na vojaško delavnico, poslikali nekaj skodelic in imeli popoldne družabnih iger. V enem od popoldnevov smo se prelevili v kriminaliste in na podlagi indicev poskušali razvozlati zločin.

Upamo, da se čisto zares srečamo prihodnje leto. Na tem bomo, kolikor bo v naših močeh, zanesljivo delali.

V petek smo se podali na izlet na slovensko obalo, kjer smo po raziskovanju Pirana dan zaključili na eni od plaž.

Hvaležni, da smo lahko izpeljali vsaj del programa

Sobotno dopoldne nam je prineslo kar nekaj novih informacij o živalstvu sveta in pomenu sonca za floro in favno. Nadaljevali smo s sveto mašo in piknikom ter tako tudi uradno zaključili res bogat program celega tedna.

Med tednom smo nemalokrat pomislili na primanjkljaj otroškega smeha, ki bi dodatno napolnil dvorišče, a bili konec dneva vsekakor hvaležni, da smo lahko izpeljali vsaj ta del programa.

Upamo, da se čisto zares srečamo prihodnje leto. Na tem bomo, kolikor bo v naših močeh, zanesljivo delali.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Razprodano
10,02€ Poglej izdelek: Ko mladost zapoje
Nalaganje
Nazaj na vrh