Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Jaz sem. Ne bojte se!«

Za vas piše:
Monika Jeglič
Objava: 25. 08. 2021 / 14:25
Oznake: Mladi, Župnija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.08.2021 / 14:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Jaz sem. Ne bojte se!«
Med tednom smo nemalokrat pomislili na primanjkljaj otroškega smeha, ki bi dodatno napolnil dvorišče, a bili konec dneva vsekakor hvaležni, da smo lahko izpeljali vsaj ta del programa. FOTO: Monika Jeglič

»Jaz sem. Ne bojte se!«

Že drugo leto zapored je Šmartno v Tuhinju ostalo brez klasičnega oratorija, po katerem je poznano.

Animatorji smo se celo poletje pripravljali na program, delali načrte za to, kako bomo izpeljali določene dele oratorija v praksi ob upoštevanju ukrepov, in se veselili 120 prijavljenih otrok.

Potem pa smo v začetku avgusta izvedeli, da tudi tokrat oratorija ne bomo mogli izpeljati, saj zaradi naraščanja okužb za to nismo dobili dovoljenja.

Program za mladostnike in mlajše odrasle

Do 16. avgusta in s tem do začetka programa smo tako imeli le 9 dni, tega dragocenega tedna pa nismo želeli kar tako izpustiti iz rok, tako da smo začrtali program za animatorje – približno 15 starejših in 25 novih.

Program smo naslovili »Jaz sem. Ne bojte se!«, kar je bila rdeča nit katehez in pogovornih srečanj med tednom.

Oddaljili smo se od osnovnega programa, ki smo ga pod geslom »Originalen.si« pripravljali za mlajše otroke, in v ožji pripravljalni ekipi začrtali program za mladostnike in mlajše odrasle. Program smo naslovili »Jaz sem. Ne bojte se!«, kar je bila rdeča nit katehez in pogovornih srečanj med tednom. Dnevni program smo raztegnili, saj smo ga za vsak dan oblikovali od 8. do 17. ure.

Gosta Katja Ban in Matej Virtič

Medse smo povabili tudi dva gosta, in sicer Katjo Ban, ki je prišla med nas s svojim pričevanjem, ter Mateja Virtiča, ki nam je poleg prijetnega srečanja prinesel tudi zanimivo popoldne beatboxa. Naši pogovori in kateheze so se dotaknili zaupanja, osnov vere in pomena skupnosti. Preizkusili smo se na veliki igri monopoli ter v športnih igrah in se skupaj podali v sobo pobega. Ustvarjali smo origami in se podali na vojaško delavnico, poslikali nekaj skodelic in imeli popoldne družabnih iger. V enem od popoldnevov smo se prelevili v kriminaliste in na podlagi indicev poskušali razvozlati zločin.

Upamo, da se čisto zares srečamo prihodnje leto. Na tem bomo, kolikor bo v naših močeh, zanesljivo delali.

V petek smo se podali na izlet na slovensko obalo, kjer smo po raziskovanju Pirana dan zaključili na eni od plaž.

Hvaležni, da smo lahko izpeljali vsaj del programa

Sobotno dopoldne nam je prineslo kar nekaj novih informacij o živalstvu sveta in pomenu sonca za floro in favno. Nadaljevali smo s sveto mašo in piknikom ter tako tudi uradno zaključili res bogat program celega tedna.

Med tednom smo nemalokrat pomislili na primanjkljaj otroškega smeha, ki bi dodatno napolnil dvorišče, a bili konec dneva vsekakor hvaležni, da smo lahko izpeljali vsaj ta del programa.

Upamo, da se čisto zares srečamo prihodnje leto. Na tem bomo, kolikor bo v naših močeh, zanesljivo delali.

Kupi v trgovini

Razprodano
Ko mladost zapoje
Proza
10,02€
Nalaganje
Nazaj na vrh